AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

11

(1-0)

Yleisöä 5050

HJK
4-3-3
vko.28 // 15.7.2017

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Tunnelmallinen Tammelan stadion tulee todennäköisesti olemaan täpötäysi, kun Ilves isännöi Helsingin Jalkapalloklubia sunnuntai-iltana.

Vastustaja on tamperelaisille kovin mahdollinen. HJK:n 110-vuotiseen seurahistoriaan on mahtunut ennätykselliset 27 Suomen mestaruutta. Nykyvauhdilla klubilaiset ovat jälleen palaamassa pokaaleille.

Tämän kauden aiemmassa kohtaamisessa sinivalkoraitaiset lähettivät Ilveksen kotimatkalle tappio niskassaan, kun ottelu Töölössä päättyi 2-0 Alfredo Moreloksen maaleilla.

Lähes päivälleen vuosi sitten keltapaidat kuitenkin ottivat Tammelassa riemukkaan 1-0-voiton Emile Paul Tendengin osumalla. Kotiluolassaan Ilves taistelee aina voitosta – myös jättiläisiä vastaan.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss muistelee lämmöllä aiempia kotiotteluita HJK:ta vastaan ja toivoo saman tahdin jatkuvan.

– HJK-peli on ollut meille keskikesän kohokohta. Paljon yleisöä ja hyviä kokemuksia. Etenkin tällä kaudella Klubi on ollut liigassa ylivoimainen, mutta keskitymme omaan juttuumme ja haemme voittoa, Wiss päättää.

Yhdeksän Veikkausliigamaalia Ilvekselle tällä kaudelle iskenyt Tuco on ollut tamperelaisten hyökkäyksessä miltei kaikki kaikessa. Wiss tiedostaa kärkipelaajansa tärkeyden. Hyvä pelivire ei ole löytynyt tuosta vain.

– Ykköshyökkääjäähän me olemme kaivanneet. Nyt Tuco on täyttänyt sen ruudun hienosti ja tehnyt hyvin töitä. Olemme käyneet hänen kanssaan paljon keskusteluja.

– Alkukaudella tietty sitoutuminen pelaamiseen oli vielä vähän kateissa, mutta nyt hän on oivaltanut, miksi hän on parhaimmillaan. Se jokapäiväisen tekemisen parantuminen näkyy myös treeneissä. Ja tietenkin toivon tehoja muiltakin pelaajiltamme, Wiss lisää.

Kuluvalla viikolla moni Ilveksen pelaaja on saanut tarvitsemaansa lepoa. Toipilaslista on lyhentynyt, mutta Emile Paul Tendengin ja Tariq Kazin pelaaminen on edelleen epävarmaa. Kokonaisuudessaan päävalmentaja Wissillä on käytettävissään iskukykyinen joukkue.

HJK matkustaa Tampereelle vahvalla joukkueella. Varmasti pois kokoonpanosta on vain Roni Peiponen. Atomin ja Mosan pelikuntoa tarkkaillaan. Makedoniassa punaisen kortin saanut Hannu Patronen on todennäköisesti sisuuntuneena mukana. Filip Valencicin ja Jean-Jacques Bougouhin peliluvat ovat kunnossa.


Ilves - HJK sunnuntaina 16.7. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Ottelu on mukana myös sunnuntain SuperMonivedossa, johon pääsee tutustumaan Veikkauksen verkkosivuilla.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HJK:n verkkosivut