AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
5-2-3

22

(1-2)

Yleisöä 2863

HIFK
3-5-2
vko.27 // 7.7.2017

Ennakko: RoPS-HIFK

Ennakko: RoPS-HIFK

RoPS saa lauantaina vieraakseen Suomi 100-juhlaottelussa HIFK:n

HIFK lähtee Rovaniemen ryöstöretkelle luottavaisin mielin. Joukkueen terveystilanne on parantunut ja alkuviikon harjoituksissa on ollut positiivinen meininki. Joukkueharjoituksissa on keskitytty erityisesti hyökkäys- ja puolustuspelaamiseen.

RoPS:lla jäi joukkueiden edellisestä kohtaamisesta Telia 5G Areenalla kosolti petrattavaa. Tuolloin HIFK oli avausjaksolla selkeästi vahvempi, eikä RoPS kyennyt terävämmästä päätösjaksosta huolimatta kääntämään ottelun kurssia.

Sittemmin RoPS:n sairasosasto on tyhjentynyt, ja samalla pelaaminenkin on kehittynyt. Huomenna varoitustilin vuoksi pelikieltoaan kärsivää Antti Okkosta lukuun ottamatta liki koko joukkue on taas kasassa. Siitä huolimatta joukkue on jälleen uuden edessä. Kuluneella viikolla laitapuolustaja David Addyn sopimus päättyi, ja Robert Taylor myytiin odotetusti Ruotsin pääsarjassa pelaavaan AIK Fotbolliin.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ei kuitenkaan ole huolissaan. Ottelun alla yksi tärkeimmistä indikaattoreista on joukkueen tekeminen harjoituksissa, eikä sen suhteen ole moitittavaa.

- Kyllähän HIFK-ottelua voisi lähestyä itkeskellen kaikkien lähteneiden ja pelikiellossa olevien perään, mutta joukkue on suhtautunut koko viikkoon positiivisesti ja huumorilla, Malinen kertoo.

- Pelaajat tietävät, että siirtoikkunan auetessa voimme kertoa ratkaisuja sekä heille että yleisölle. He tietävät myös, että nykyistä joukkuetta tuetaan taustalla sataprosenttisesti, ja se näkyy harjoituksissa. Joukkueessa on rento ja luottavainen fiilis.

HIFK katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa ennen juhannustaukoa voitettuaan JJK:n vieraskentällä upeasti 3-0. Viime viikon keskiviikkona pelattu edellinen ottelu päättyi kuitenkin 4-1 vierastappioon FC Lahtea vastaan. FC Lahti siirtyi nopeassa tahdissa 2-0 johtoon, mutta Mikael Forssell toi HIFK:n maalin päähän hieman ennen taukovihellystä. HIFK joutui pelaamaan toisen puoliajan yhden miehen alivoimalla, kun Jani Bäckman sai toisen varoituksen ja samalla punaisen kortin. Toisen puoliajan alussa syntynyt FC Lahden 3-1 johtomaali katkaisi viimeistään HIFK-pelaajien selkärangan.

– Ehkä isoin ongelmamme on ollut ailahtelevaisuus. Välillä pelaamme hyvin, mutta sitten tulee heikkoja jaksoja. Lahti-otteluun osui paljon virheitä ja isot virheet pitää saada pois. Peli Lahtea vastaan oli muuten varsin tasaväkinen, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

– Vaikka peliesityksemme ovat ailahdelleet niin Veikkausliiga on tänä vuonna äärimmäisen tasainen. Meillä on yhä mahdollisuudet huonosta paremmille sijoituksille sarjataulukkotilanteesta ja pistemäärästä huolimatta. Luotto joukkueen tekemiseen on edelleen sataprosenttinen. Kun saamme pari voittoa alle niin pääsemme jo selvästi parempaan tilanteeseen, Muurinen sanoo.

HIFK:n kokoonpanosta ovat pelikieltojen takia sivussa Jani Bäckman ja Kim Raimi, joiden korttitilit tulivat täyteen FC Lahti-ottelussa. Kristian Heinolainen ja Tommi Vesala ovat loukkaantuneina. Pitkäaikaispotilaista Fredrik Lassas on mahdollisesti jo lauantaina valmennusjohdon käytettävissä.

- Itse en lainkaan noteeraa sitä, keitä HIFK saa mukaansa tai mitä HIFK aikoo tehdä. Heillä on kokeneita pelaajia, jotka pystyvät hyviin suorituksiin, Malinen kuittaa kokoonpanospekulaatiot.

- Itse keskityn vain meidän omaan tarinaan ja siihen, että meillä on hyvä ilme huomenna. Kun aurinkokin lauantaina paistaa, se tuo entisestään iloa otteluun. Me tullaan tekemään tästä hyvä ja mieleenpainuva tapahtuma!


RoPS - HIFK lauantaina 8.7. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut