HIFK
3-5-2
vko.27 // 8.7.2017

RoPS ja HIFK jakoivat pisteet (RoPS-HIFK 2-2)

RoPS ja HIFK jakoivat lauantaina pisteet Rovaniemellä luvuin 2-2 (1-2). Saku Ylätupa ja Emeka Eze viimeistelivät RoPS:n maalit, HIFK:lta onnistuivat Mikael Forssell ja Pekka Sihvola.

Pisteet jaettiin Napapiirin kauden ennätysyleisön edessä loppunumeroin 2-2. Tasoituksen iski viisi minuuttia ennen ottelun loppua rangaistuspilkulta Emeka Eze.

Piste oli RoPS:lle kenties arvokkaampi kuin HIFK:lle. Tasapelin myötä HIFK on edelleen seitsemän pisteen päässä noususta pois karsijan paikalta. RoPS sen sijaan jopa kohotteli asemiaan parin sarjasijoituksen verran. Taakse jäivät nyt sekä PS Kemi että SJK.

Vierasjoukkue HIFK:lle tasapeli oli silmin nähden raskas. Kyseessä ei ollut kauden ensimmäinen kerta, jolloin he menettävät arvokkaita pisteitä aivan ottelun loppuminuuteilla.

Helsinkiläisillä oli erittäin hyvin tiedossa RoPS:n pois lähteneet pelaajat ja Antti Okkosen pelikielto. Antti Muurinen asettikin kentälle kovimman kokeneen kaartinsa, josta erityisesti Mika Väyrysen johtama HIFK:n keskikenttä oli RoPS:lle hankala.

Kotiyleisön riemuksi RoPS saapui otteluun erinomaisella jalalla. Jo kolmen minuutin kohdalla pallo saatiin rangaistus alueen rajalle Emeka Ezelle. Eze pyöräytti ohi HIFK-toppari Pauli Kuusijärven ja löysi vapaana olleen maaliahneen Saku Ylätuvan.

Ottelun kuva muuttui kymmenennellä peliminuutilla. RoPS ei saanut purettua pelivälinettä kulmapotkun jälkitilanteesta, vaan paikalle rynni Mikael Forssell, joka survaisi pallon läheltä ohi Antonio Regueron.

RoPS onnistui HIFK:n pitelemisessä aivan avausjakson viimeiselle minuutille saakka. Nnaemeka Anyamelen matala keskitys kuitenkin löysi maalin eteen vapaaksi livahtaneen Pekka Sihvolan. Ottelu kääntyi numeroidenkin valossa Helsingin IFK:lle.

Toisella jaksolla HIFK ei kuitenkaan onnistunut siinä tärkeimmässä eli maalin teossa. HIFK:n kokemus näkyi kuitenkin siinä, ettei se päästänyt RoPS:kaan mukaan otteluun. Jokaisessa tilanteessa pelikellosta kulutettiin jokainen mahdollinen sekunti pois.

Muurisen taktiikka kesti viimeiselle viidelle minuutille saakka, jonka jälkeen RoPS alkoi jälleen saamaan painetta vieraiden päätyyn. Lopulta hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Aleksi Ristola kaatoi kulmapotkutilanteessa Simo Roihan rangaistusalueen sisällä.

Erotuomari Mikko Mörö osoitti rangaistuspilkkua. Emeka Eze asteli pallon taakse ja laukoi vuoren varmasti kauden neljännen maalinsa.

FC Lahti-RoPS sunnuntaina 16.7. kello 18.30 Lahden stadionilla ja HIFK-KuPS maanantaina 17.7. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut