HJK
4-3-3
vko.22 // 4.6.2017

HJK haki voiton Rovaniemeltä (RoPS-HJK 1-4)

HJK jatkoi vahvaa menoaan sarjakärjessä, kun se voitti RoPS:n vieraskentällä selvästi 4-1 (1-0).

Simo Roihan toisen jakson 1-2 kavennusta seurannut RoPS:n ilo jäi lyhyeksi. Vain minuuttia myöhemmin Moshtagh Yaghoubin rangaistuspilkulta viimeistelemä 1-3 ratkaisi koko ottelun.

Ennakkoon RoPS elätteli toiveita yllätyksestä. Yllätys olisi kuitenkin edellyttänyt täysin virheetöntä peliä. HJK on tämän kauden selkein mestarisuosikki, mutta sekään ei ole dominoinut jokaista ottelua. Klubin kauden kuvaan kuuluu, että heidän maalintekonsa joko toimii tai ei toimi.

Ottelun jälkeen HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo oli kenties aiheestakin tyytymätön joukkueensa viimeistelyyn. Ainoastaan Alfredo Moreloksen lisäajan viimeisen sekunnin 1-4 -osuma oli rakennettu maali. HJK loi paikkoja, mutta sortui tuhlailuun.

Vieraiden avausosuman puski RoPS-pelaaja omaan maaliin. Toisen jakson 0-2 -osumassa purku rangaistusalueen sisällä lipsahti vapauttavaksi syötöksi Evans Mensahille. Simo Roihan 1-2 kavennusta seuranneessa rangaistuspotkussa voitaisiin spekuloida, pelasiko Antonio Reguero palloa ennen Atomu Tanakan kaatumista, mutta näitä tilanteita puhalletaan kauden mittaan puolin ja toisin.

HJK-JJK Telia 5G Areenalla torstaina 15.6. kello 18.30 ja RoPS-FC Inter Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 17.6. kello 15. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut