AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
5-2-3

14

(0-1)

Yleisöä 1465

HJK
4-3-3
vko.22 // 3.6.2017

Ennakko: RoPS-HJK

Ennakko: RoPS-HJK

RoPS kohtaa sunnuntaina kotonaan Veikkausliigaa johtavan HJK:n.

Veikkausliigan ensimmäinen kolmannes päättyy Napapiirillä Rovaniemen Palloseuran ja Helsingin Jalkapalloklubin kohtaamiseen. Sunnuntain kierros päättää samalla Veikkausliigan härkäviikot.

Joukkueiden edellisissä otteluissa RoPS hävisi vieraissa IFK Mariehamnille niukasti 1-2. Helsingin Jalkapalloklubi puolestaan nöyryytti kotonaan Seinäjoen Jalkapallokerhoa peräti 6-0.

Kyseessä ei ollut Veikkausliigaa johtavan HJK:n kauden ensimmäinen murskavoitto. HJK on sarjassa eniten maaleja tehnyt joukkue, mutta samalla suurin osa Klubin maaleista on syntynyt ryppäissä. Klubi lähti SJK-peliin reilun 260 minuutin maaliton putki niskassaan, mutta tästä ei näkynyt mitään viitteitä keskiviikkona.

- HJK tuli siihen peliin hyvällä itseluottamuksella ja hyvin valmistautuneena. Toki SJK:stakin oli havaittavissa, ettei kaikki ole heidän leirissään kunnossa, RoPS-luotsi Juha Malinen kertaili näkemäänsä.

RoPS:ssa ovi kävi talven aikana tiuhaan molempiin suuntiin ja joukkue lähti kuluvaan kauteen melkoisesti uudistuneena. Joukkueesta löytyy nykyään klubilaisille monia tuttuja nimiä, kun Lassi Järvenpää, Timo Stavitski, Leo Väisänen, Saku Ylätupa ja Ivan Tatomirovic pelaavat kuluvan kauden pohjoisessa.

Oman joukkueensa osalta RoPS:n päävalmentaja oli salamyhkäisen vaitonainen. Lähtökohtaisesti RoPS:lla on kuitenkin käytössään kaikki samat pelaajat, jotka olivat pelikelpoisia myös edellisessä ottelussa.

- Olemme joukkueen kanssa sopineet, että keittelemme käärmekeitot vasta lauantaina iltapäivällä. Laitetaan liemi illalla tulille ja esitellään tuotos kotiyleisölle sunnuntaina, Malinen piilottelee.

- Mutta tervetuloa HJK tänne Lapin kesään. Täällä nautitaan vielä näistä viimeisistä lämpimistä kesäpäivistä, ennen kuin kolmen viikon kuluttua päivä alkaa taas lyhenemään.


RoPS-HJK Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 4.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n tiedote, HJK:n verkkosivut