4-3-3
vko.18 // 6.5.2017

HJK:lle kauden ensimmäinen tappio (VPS-HJK 2-1)

VPS aiheutti HJK:lle Veikkausliigakauden 2017 ensimmäisen tappion lauantaina.

VPS aiheutti HJK:lle helsinkiläisten avaustappion lauantaina. Vaasan Elisa Stadionilla pelattu ottelu päättyi "Vepsun" 2-1 (1-0) -voittoon.

Ottelun alussa HJK painoi päälle. Reippaan kymmenen minuutin kuluttua VPS iski terävästi vastaan, mutta Juha Hakola ohjasi pallon maalin edestä yläriman kautta yli. Avausjaksolla VPS oli ottavana osapuolena ja HJK pääsi yhtä lailla lähietäisyydeltä puskemaan pallon ylärimaan ja sai muutaman muunkin paikan. VPS loi kuitenkin vastaiskuista varsin vaarallisia tontteja sekin, sillä useamman kerran vaasalaiset olivat läpiajossa. Yksi niistä päätyi siihen, että Steven Morrissey kaadettiin rangaistusalueen sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Pilkun latasi varmasti sisään Sebastian Strandvall ja näin tauolle siirryttiin Vepsun 1-0 -johdossa, kun puolustus loisto-ottelun maalilla pelanneen Marko Meeritsin johdolla kesti.

Toisella jaksolla Klubi tuli todellisella ryminällä puoliajan alussa luoden mainioita paikkoja toinen toisensa jälkeen. HJK:n ainoa maali syntyi hieman erikoisella tavalla siihen nähden, millaisia tilanteita joukkue muuten loi. Hyökkäys lähti nopeasta riistosta, mutta 16-alueen rajalla pallo pomppi jopa hieman onnekkaasti kovavireiselle kolumbialaiskärki Alfredo Morelosille, joka ujutti pallon Meeritsin jalkojen välistä sisään.

Vaan eipä luovuttanut VPS, vaan pikemminkin heräili taistelemaan. Hakola ja Morrissey petasivat nopeasta vastaiskusta 56 peliminuutin kohdalla Joonas Vahteralle paikan, josta nuori mies sijoitti pallon takakulmaan ohi HJK-vahti Thomas Dähnen.

Maalin jälkeen HJK painoi päälle ja dominoinnista kertoo mm. kulmapotkujen määrä, sillä Klubi voitti ne 15-1. VPS puolusti kuitenkin matalassa blokissa loistavalla asenteella peittäen vetoja ja taistellen erikoistilanteissa isokokoisempaa vastustajaa vastaan. Näin pisteet jäivät Vaasaan numeroin 2-1.

FC Inter-VPS Veritas Stadionilla perjantaina 12.5. kello 18.30 ja HJK-Ilves Telia 5G Areenalla torstaina 11.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.