AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-3-3

24

(2-1)

Yleisöä 1310

VPS
3-5-2
vko.15 // 16.4.2017

Ennakko: RoPS-VPS

Ennakko: RoPS-VPS

Pääsiäismaanantaina Rovaniemen Keskuskentällä asettuu vastakkain kaksi näyttämisenhaluista joukkuetta, kun RoPS isännöi VPS:aa.

RoPS:n kausi käynnistyi karvaalla tappiolla FC Interille. VPS on aloittanut taipaleensa Veikkausliigassa häviämällä sekä HJK:lle että SJK:lle.

Alkuviikon Inter-ottelu oli RoPS:n nuorelle joukkueelle napakka oppitunti Veikkausliigan temposta. RoPS:n päävalmentaja Juha Malisen mukaan ottelun anti pureskeltiin pelaajien kanssa välittömästi pitkällä paluumatkalla.

- Analysoimme jo junassa melko tarkkaan, mitä meille tapahtui, Malinen kertoo.

- Päähuomio oli siinä, että olemme olleet joukkueena vasta verrattain lyhyen aikaa yhdessä. FC Inter oli meidän ensimmäinen totinen koitos näillä nykyisillä pelaajilla.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan joukkue on valmistautunut otteluun hyvin. Tavoitteena on pisteiden lisäksi pelata ehjä 90-minuuttinen.

– Olemme käyneet läpi määrättyjä juttuja viikon aikana. Oikeastaan olemme keskittyneet vain muutamaan tärkeimpään asiaan, Vuorinen kertoi.

Ensimmäisen kotipelin lisäksi virikettä otteluun tuokin viime kauden liiganelosen VPS:n tämänhetkinen tilanne. RoPS:n tapaan myös VPS:n pelaajat haluaisivat karistaa viimeisimmän tappion niskastaan. Malinen ei usko helppoon otteluun.

- VPS pelaa sinällään upeaa peliä kovalla itseluottamuksella, Malinen arvioi.

- He pelaavat mielellään alakerran kautta. Pallon hallinta on heillä vahva jo geenitasolla. VPS:llä syöttöjen lukumäärä ottelua kohden saattaa olla koko Veikkausliigan korkeinta luokkaa.

Vepsun kokoonpano kokee päävalmentaja Vuorisen mukaan tuskin suuriakaan muutoksia.

– En usko, että hirveästi muutoksia nähdään kokoonpanon suhteen. Suurin piirtein samat pelaajat ovat käytössä kuin kauden kahdessa ensimmäisessäkin pelissä, Vuorinen totesi.


RoPS - VPS maanantaina 17.4. kello 16.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut