Yleisöä 1310

3-5-2
vko.16 // 17.4.2017

VPS vei maalijuhlat Rovaniemellä (RoPS-VPS 2-4)

VPS otti maanantaina kauden ensimmäisen voittonsa, kun RoPS kaatui Rovaniemellä lukemin 4-2 (1-2).

Jesper Engström vei VPS:n johtoon, mutta Saku Ylätupa osui ensimmäisen puoliajan lopulla RoPS:lle kahdesti. VPS pääsi takaisin peliin mukaan Joonas Vahteran rangaistuspotkusta 52. minuutilla. Avausmaalin syöttänyt Steven Morrissey vei vieraat uudemman kerran karkumatkalle varttia myöhemmin. VPS:n Juha Hakola ratkaisi kamppailun lopullisesti muutama minuutti ennen päätösvihellystä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, eikä ensimmäisen 20 minuutin aikana oikeastaan nähty varsinaisia vaarallisia maalipaikkoja. VPS:n aihiot niille pääsemiseksi olivat ehkä aavistuksen etevämpiä ja lopulta 21. peliminuutilla Steven Morrisseyn upea läpisyöttö vapautti Jesper Engströmin läpiajoon. "Jeppe" sijoitti pallon vuorenvarmasti etualakulmaan ja Vepsun johto oli tosiasia.

Maalin jälkeen ote alkoi siirtyä RoPSille ja jo viisi minuuttia Vepsun maalista Robert Taylorin mainio läpisyöttö tavoitti Saku Ylätuvan, jonka tyylikäs viimeistely takasi tasoituksen. Ylätupa onnistui puoliajan aikana vielä toistamiseen, kun pallo pomppi VPS-puolustaja Veli Lammen jalasta nuorelle hyökkääjälle. Ylätupa hassutti Ville Koskimaan ja latasi pallon etukulmasta ohi hölmistyneen VPS-torjuja Marko Meeritsin.

Maalien jälkeen RoPS oli enemmän kuin lähellä siirtyä 3-1 -johtoon, kun isäntien avausmaalin syöttänyt Taylor yritti yllättää pitkällä ulkona maalistaan olleen Meeritsin puolesta kentästä. Hyvästä potkustaan tunnettu Taylor roikutti pallon kuitenkin Raidan onneksi ylähirteen. Tämän jälkeen VPS petrasi puoliajan lopussa, mutta lisämaaleja avausjaksolla ei nähty.

Toisella puoliajalla VPS olikin sitten selvästi hallitseva osapuoli. RoPSin oli vaikea saada aikaan juuri minkäänlaista pallonhallintaa ja sitä myötä hyökkäykset jäivät hieman piippuun tai ne läpivietiin hätäisesti. VPS puolestaan rakenteli jatkuvasti toinen toistaan parempia hyökkäyksiä ja pääsi lopulta murtautumaan mukavasti maalipaikoille.

Avausosuman iskenyttä Engströmiä rikottiin rankkarialueen sisällä ja pallo vietiin pilkulle, kun peliä oli pelattu 52 minuuttia. Joonas Vahtera latasi pallon vuorenvarmasti sisään ohi Antonio Regueron tasoittaen pelin lukemiin 2-2.

VPS:n kolmas osuma näki päivänvalon, kun Juha Hakolan antaman kulman jälkitilanteesta pallo pomppasi Morrisseylle, joka latasi pelivälineen verkon perukoille vajaan 70 minuutin kohdalla.

RoPSin kiri tuntui jäävän vähän piippuun ja lopulta Morrissey vapautti muutama minuutti ennen täyttä aikaa Hakolan maalintekoon nopean ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Näin pisteet matkasivat Vaasaan lukemin 4-2.

Ilves - RoPS lauantaina 22.4. kello 16 Tammelan Stadionilla ja VPS - KuPS lauantaina 22.4. kello 16 Elisa Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.