4-3-3
vko.15 // 12.4.2017

FC Inter avasi kauden ryminällä (FC Inter-RoPS 6-2)

FC Inter kaatoi RoPS:n selvin numeroin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ja RoPS kohtasivat keskiviikkona Turussa. Joukkueet järjestivät todelliset maalijuhlat, sillä pelissä nähtiin peräti kahdeksan osumaa. Kotijoukkue FC Inter otti rovaniemeläisistä selvän voiton lukemin 6-2 (4-0).

Inter otti ottelussa kuskin paikan jo ensimmäisellä jaksolla. Neljä tehtyä maalia olivat tästä esimerkkinä. Toisaalta tilanne olisi voinut olla toinen, jos Ivan Tatamirovic olisi puskenut omasta paikasta sisään pelin 8. minuutilla.

Inter aloitti maalinteon vartin pelin jälkeen. Phlilip Njoku kuljetti pallon röyhkeästi RoPS-puolustuksen läpi ja syötti pallon maalin teen Alan Henriquelle, joka ohjasi pelivälineen rinnallaan maaliin.

Viisi minuuttia myöhemmin Interiin palannut Mika Mäkitalo onnistui. Taidokas pusku ei jättänyt "Muksun" viime kauden seurakaverille Antonio Reguerolle saumoja torjuntaan.

Interin vyörytys jatkui. Njazi Kuqi laukoi tulisesti omasta kuljetuksesta 28. minuutilla. Tällä kertaa Reguero venyi torjuntaan. Guy Gnabouyou tykitti vastaavasti 37. minuutilla 25 metristä yläriman kautta yli.

Pelin 39. minuutilla Inter osui jälleen. Tällä kertaa maalista vastasi Kuqi, joka sai oivan tarjoilun kapteeni Timo Furuholmilta.

Aivan ensimmäisen jakson lopussa Kuqi osui toistamiseen. Ulkosyrjäsijoitus maalin oikeaan yläkulmaan kelpaisi mihin tahansa maalikoosteeseen. "Nassen" toisen pohjusti Gnabouyou.

Inter jatkoi moukarointiaan toisen jakson alussa. Maalista vastasi jälleen Kuqi, jolle osuma takasi ottelun jälkeen Veikkauksen knallin. Maali syntyi tyhjiin Mäkitalon lauottua ensin pallon RoPS-maalin ylärimaan.

Maalien makuun pääsi lopulta myös vierasjoukkue, joka kavensi 1-5-lukemiin Timo Stavitskin maalilla 58. minuutin kohdalla. Maali oli hivenen onnekas, sillä Stavitskin keskitys vaihtoi suuntaa Henri Lehtosen jalasta ja painui siitä takakulmaan.

Kuqin kaksi maalia pohjustanut Furuholm pääsi myös heiluttamaan maaliverkkoa. Mäkitalo petasi paikan hyökkääjälle, jonka laukaus painui vastustamattomasti takakulmaan 68. minuutin kohdalla.

Ottelun loppua kohti Inter otti jalkaa kaasulta. RoPS pääsi kaventamaan 2-6 lukemiin Robert Taylorin lauottua Henrik Moisanderin torjuman pallon suoraan ilmasta alakulmaan.

KuPS - FC Inter maanantaina 17.4. kello 16.00 Savon Sanomat Areenalla ja RoPS - VPS maanantaina 17.4. kello 16.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.