AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 13.4.2017

Malinen otti rökäletappion piikkiinsä

Malinen otti rökäletappion piikkiinsä

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen pettyi keskiviikon avausottelun tulokseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigakauden 2017 avaus ei sujunut suunnitellusti keskiviikkoiltana Turussa. RoPS hävisi FC Interille peräti 2-6.

Rovaniemeläisten päävalmentaja Juha Malinen oli pettynyt ottelun jälkeen.

- Tämä oli iso pettymys. Emme olleet se inhottava ja v-mäinen joukkue, joka meidän pitäisi olla. Emme olleet vaikea vastustaja vaan pehmeä. Hävisimme keskikentän taktisesti emmekä pystyneet omassa pelissä käyttämään lainkaan vahvuuksiamme, kriittinen Malinen luetteli.

- En kuitenkaan voi syyttää poikia tästä tuloksesta. Eihän kukaan tahallaan tuolla tavalla pelaa. Tämän tappion otan omaan piikkiin.

FC Inter käytti RoPS:aa kanveesissa jo avausjaksolla. Varsinkin turkulaisten päävalmentajan Shefki Kuqin pikkuveli Njazi vaikutti pitelemättömältä. Nuorempi Kuqi viimeisteli Interin 3-0 ja 4-0-osumat vain hiukan ennen puoliaikaa. Malista kuitenkin kismitti erityisesti Interin kaksi ensimmäistä osumaa.

- Ne maalit syntyivät poikamaisesti. Ensimmäinen maali oli matala keskitys lähes päätyrajalta, joka lopulta kimposi Interin pelaajasta meidän maaliin. Sellaisia ei saa syntyä. Etualuetta täytyy puolustaa henkeen ja vereen, mutta sinne se vain meni, Malinen manasi.

- Toisessa osumassa toki itse luovutimme pallon ja keskitys oli hieno, mutta jos maalin tekee hyvin tuntemamme Mika Mäkitalo olkapäällään keskeltä tärkeintä puolustusaluetta, niin eihän sellaistakaan voi tapahtua.

Toista puoliaikaa oli pelattu vain minuutti, kun 170-senttinen Mäkitalo oli jälleen ilmatilan herrana. Mäkitalon pusku kimposi yläriman kautta Njazi Kuqille, joka viimeisteli viileästi illan kolmannen osumansa.

RoPS:n nuorissa pelaajissa on kuitenkin taistelutahtoa. Ärhäkästi laidalla spurttailleen Timo Stavitskin nosto löysi 56. minuutilla ohi Inter-maalivahti Henrik Moisanderin. Toinen liigadebytantti Saku Ylätupa oli alkuvoimana RoPS:n seuraavalle osumalle. Ylätupa haastoi rohkeasti keskelle. Jatkopallon Interin maalin pyssytti Rober Taylor.

Toisen puoliajan aineksiin aikoo Malinenkin pelaajiensa kanssa keskittyä.

- Meidän olisi täytynyt kyetä parempaan hyökkäyspeliin jo ensimmäisellä jaksolla. Interin puolustuslinja oli todella ylhäällä eikä heidän prässäämisensä ollut erikoista. Vaihtojen myötä saimme kuitenkin peliämme aktiivisemmaksi. Sieltä se siemen löytyy, mitä me lähdemme seuraavaksi etsimään, Malinen luottaa.

- Tästä täytyy vain jokaisen ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa toden teolla Veikkausliigakausi. Tähän otteluun ei menetetty mitään, mutta tämä oli kova herätys tämän kauden ensimmäisellä etelän reissulla.


RoPS - VPS maanantaina 17.4. kello 16.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut
Lisää uutisia