AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

62

(4-0)

Yleisöä 2768

RoPS
4-3-3
vko.15 // 11.4.2017

Ennakko: FC Inter-RoPS

Ennakko: FC Inter-RoPS

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakausi alkaa Interin osalta keskiviikkona Rovaniemen Palloseuraa vastaan pelattavalla ottelulla. Erotuomari Mikko Mörön alkuvihellys käynnistää ottelun kello 18.30.

Huominen ottelu on kummallekin joukkueelle ensimmäinen tämän kauden Veikkausliigassa. Turkulaisten päävalmentaja Shefki Kuqi muistuttaakin, että ensimmäisessä ottelussa kaikki on mahdollista. Varsinaista ennakkosuosikkia ei ole.

- Kauden avausottelu on aina erikoislaatuinen tapahtuma ja sillä on iso merkitys. Voimasuhteita ei oikein voi ennakoida ja mitä vaan voi tapahtua, Kuqi toteaa.

Veritas Stadionille keskiviikkona vieraaksi saapuva RoPS on kokenut melkoisen muodon muutoksen viime kaudesta. Yksi asia tuskin kuitenkaan muuttuu. Joukkueen valmentaja Juha Malisen joukkueet pelaavat aina aktiivista peliä.

- RoPS on muuttunut viime kaudesta. Olemme scoutanneet heidän pelaamistaan ja olemme tietoisia siitä. Malisen joukkueet pelaavat aina aggressiivisesti ja aktiivisesti.

Inter-luotsin mukaan myös Inter-pyrkii aktiiviseen ja aggressiiviseen peliin.

- Siellä on vähän kuin kaksi terrieriä kentällä. Katsotaan, kumpi poistuu voittajana, Kuqi kommentoi.

Interin kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona vammojen takia Kalle Kauppi, Arttu Hoskonen, Lucas Garcia, Kosta Manev ja Petros Kanakoudis.

RoPS ei ole asettanut alkavaan Veikkausliigakauteensa tarkkaa tavoitetta. Nykyisessä RoPS:n joukkueessa on valtavasti nuorta potentiaalia, mutta kukaan ei osaa arvioida, millä tavalla potentiaali purkautuu. Päävalmentaja Juha Malinen myönsi kuitenkin kautta alustaneessa kannattajatapaamisessa, ettei yllätyksenkään mahdollisuutta voi laskea pois.

- Me tiedämme oman potentiaalimme, mutta tiedämme myös, että nuorten pelaajien kohdalla on hyväksyttävä virheiden mahdollisuus. Virheiden on annettava tulla ja niistä pitää oppia, Malinen kommentoi.

- Tänä vuonna Veikkausliigassa on vain yksi ylivoimainen joukkue, mutta jopa heitä vastaan meillä on mahdollisuus menestyä. Tärkeintä on, että itse tiedämme, millä keinoilla pystymme pärjäämään. Näin tulee olemaan myös huomenna FC Interin kanssa.

Malinen odottaa mielenkiinnolla hyvän kollegansa Shefki Kuqin kohtaamista. Vastakkain on kaksi ainakin ikärakenteeltaan hyvin erilaista joukkuetta, vaikka yhtäläisyyksiäkin saattaa löytyä.

- Shefki tuo mukanaan aina tiettyä latausta. Shefkin joukkueet on panostettu tunteella, ja meidän tehtävä on tietenkin, että se mahdollinen tunnekuohahduskin karkaisi jossain vaiheessa ilmoille, Malinen naurahtaa.


FC Inter-RoPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 12.4. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, RoPS:n verkkosivut