FC Lahti
4-4-2
vko.14 // 9.4.2016

Inter ja FC Lahti tasatahdissa (FC Inter-FC Lahti 1-1)

FC Inter ja FC Lahti saivat molemmat pistetilinsä auki Turussa. Ottelu päättyi pistejakoon 1-1.

Ottelun avausmaali nähtiin tunnin täytyttyä, kun FC Lahden Jasse Tuomisen komea pusku upposi Interin maalin takakulmaan. Inter tasoitti kamppailun varttia myöhemmin Egzon Belican osumalla.

Pelin ensimmäinen jakso oli tasainen. Kummankin joukkueen pelaaminen oli vielä vähän hakusessa. Liekö tämä johtunut siitä, että tuntuma luonnonnurmelta oli kummaltakin joukkueelta vähissä. Inter oli päässyt kaksi kertaa harjoittelemaan nurmella, kun taas lahtelaisten nurmituntuma oli tasan ottelun alkulämmittelyn mittainen.

Avausjakson parhaat maalintekotilanteet tulivat kaukolaukauksista. Interin puolustusta todella upealla pelaamisella johtanut Pape Sow laukoi vapaapotkun noin 25 metristä yläriman kautta yli maalin pelin 27. minuutilla.

Viisi minuuttia myöhemmin vierailijoiden Duarte Tammilehto pakotti Interin maalilla pelanneen Henrik Moisanderin upeaan torjuntaa kaukolaukauksen edessä. Pallo painui lopulta Inter-vahdin torjunnan jälkeen yläriman kautta yli maalin.

Inter ehkä hallitsi toisen jakson alkua ja sai luotua painetta Tomi Maanojan maalille. Benjamin Källman pääsi laukomaan hyvästä paikasta 59. minuutilla, mutta laukaus jäi löysäksi. Myös Kalle Kaupin varsin hyvä laukaus meni lopulta vähän ohi.

Kesken Inter-painostuksen iski lopulta FC Lahti. Vaihdosta kentälle tullut Ivan Solovljev keskitti pallon maalille, mistä sen puski taitavasti sisään nuori Jasse Tuominen. Peliä oli tuolloin pelattu 60 minuuttia.

Inter teki Lahden maalin jälkeen nopeaan tahtiin kolme vaihtoa ja sai jälleen otetta pelistä. Lopulta joukkue onnistui tasoituksessa, kun Egzon Belica sohi sivurajaheiton jälkitilanteesta pallon maaliin.

Maali jäi lopulta ottelun viimeiseksi, joten pisteet Veritas Stadionilla menivät jakoon varsin vauhdikkaan ottelun jälkeen.

FC Interin seuraava ottelu on HIFK-FC Inter Sonera Stadiumilla torstaina 14.4. kello 18.30. FC Lahden seuraava ottelu on FC Lahti-HIFK Lahden Kisapuistossa maanantaina 18.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa