AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

11

(0-0)

Yleisöä 3406

FC Lahti
4-4-2
vko.14 // 8.4.2016

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Pitkä odotus on vihdoin ohi Turussa ja Lahdessa. Veikkausliigakausi käynnistyy FC Interin osalta FC Lahti-ottelulla lauantaina.

Veikkausliigakausi 2016 potkaistaan Interin osalta käyntiin huomenna lauantaina. Vastaansa Inter saa Veritas Stadionilla kello 16.00 alkavaan otteluun FC Lahden.

Interin liiga-avauksen vastustajaa FC Lahtea on ennakkokaavailuissa pidetty Interin tapaan yhtenä mitaliehdokkaista. Tämän perusteella Veritas Stadionilla on tarjolla huomenna todellinen huippuottelu.

Inter ja FC lahti kohtasivat toisensa tammikuussa Liigacupissa. Tuossa ottelussa lahtelaiset olivat niukasti parempia 2-1. Tuosta ottelusta on kuitenkin turha vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä talven ottelut ovat ihan oma maailmansa Veikkausliigaotteluihin verrattuna.

- Nyt on niin sanotusti tosi kysymyksessä. Pitkä harjoituskausi on takana nyt ja pääsemme vihdoin pelaamaan pisteistä Veikkausliigassa. Tätä on odotettu, joten joukkue on varmasti valmiina, lupaa Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Kevään otteluissa ei Dragtsman mukaan tyylipisteitä jaeta. Tärkeintä on raapia pisteitä kasaan heti kauden alusta lähtien.

- Haluamme hyvän lähdön sarjaan. Pisteitä pitää pystyä ottamaa tasaisesti heti alusta lähtien. Hyvä pelaaminen luo tietysti kaikille perustan, mutta lopulta tapa millä pisteitä otetaan, ei ole varsinkaan kauden alussa tärkeä, sanoo Dragtsma.

Lauantain vastustajaa FC Lahtea Dragtsma pitää vaikeana vastustajan. Osaamista joukkueesta löytyy hollantilaisen mukaan paljon.

- Lahti on hyvä joukkue. He ovat vahvistuneet viime kaudesta ja heillä on kova halu ja myös mahdollisuudet saavuttaa menestystä. Ottelumme ovat aina olleet tiukkoja ja samaa povaan nytkin. Meidän pitää pystyä puolustuksen kautta saamaan hyvä tulos ottelusta. Meillä on siihen hyvät mahdollisuudet, toteaa Dragtsma.

Interin kokoonpanosta ovat huomenna lauantaina varmuudella sivussa kolhujen takia Adama Tamboura, Jukka Lehtovaara, Kennedy Nwanganga, Oskari Qvick ja Henri Lehtonen.

- Jukka satutti jalkaansa EIF-ottelussa, eikä ole huomenna mukana. Pänä (Lehtonen) on harjoitellut eilen ja tänään joukkueen kanssa, joten hän palannee tositoimiin ensi viikolla. Tamboura ja Nwanganga ovat myös tervehtymässä kovaa vauhtia. Qvick sen sijaan on loukannut polvea uudelleen, joten hänen paluunsa venyy, kommentoi Dragtsma loukkaantuneiden pelaajien tilaa.

Liiga-avausta on odotettu lahtelaisleirissä kuin kuuta nousevaa.

- Hyvin innostunut ilmapiiri. Uusiutunut joukkue on talvehtinut hyvin. Vihdoinkin pelit alkavat. Talvi oli meille pitkä ja antoisa. Paljon on harjoiteltu ja ollaan niin valmiita kuin voi olla, Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas riemuitsee.

Inter ja Lahti kohtasivat toisensa harjoituskaudella Liigacupin alkusarjan ottelussa. Tuolloin Mukkulan hallissa Lahti otti turkulaisista niskalenkin voitettuaan ottelun lukemin 2-1. Alkuviikolla Inter kaatoi Karjaalla pelatussa harjoitusottelussa EIF:n lukemin 4-0.

- Rutinoitunut joukkue, jonka keskuspuolustus on uusiutunut. Topparina fyysisesti vahvat afrikkalaiset, Faith Friday Obilor ja Pape Habib Sow. Paljon tuttuja pelaajia. Ei mitään ihmeellistä ja mullistavaa. Suurin ero siinä aiempaan, että pallonhallinta ei ole itsetarkoitus. Siinä mielessä tullut pragmaattisempi lähestymistapa. Tämän päivän Inter tekee nopeita suunnanmuutoksia ja on monipuolisempi kuin aikaisempi. Nostettu yhdeksi ennakkosuosikiksi. Hyvä nähdä, miten nuorisomme vastaa siihen. Nousujohteinen talvi ollut kummallakin joukkueella, Korkeakunnas miettii.

- Otetaan haaste vastaan. Hyvä aloittaa vieraissa hyvällä kentällä. Tulee varmaan hieno peli, kaikki haluavat voittaa. Povaan viihdyttävää peliä. Me emme ainakaan rupea peruuttelemaan, "Toke" täräyttää.

Veritas Stadionilla ottelualustana toimii luonnonnurmi. Interin piti aloittaa oma liigakautensa jo viime viikonloppuna samaisella stadionilla SJK:ta vastaan, mutta tuo ottelu siirrettiin kenttäolosuhteiden takia. Nyt nurmi on siinä kunnossa, että siinä voi jalkapallo-ottelun pelata.

Lahden joukkueella tuntuman ottaminen luonnonnurmeen on jäänyt välistä olosuhteiden takia. Sen taakse joukkue ei aio kuitenkaan piiloutua.

- Totta kai alkuun voi olla tunnustelevaa. Tämä on yksi suomalaisen jalkapallon paradokseja. Ei mitään mahdollisuuksia päästä nurmelle, joten irtonapit on ajettu saunassa sisään. Ei ole mitään järkeä mennä pellolle vain sen takia, että se on nurmi. Ennenkin on pelattu nurmilla ja tekonurmilla, ei mennä sen taakse. Ei tämä tietysti mikään ideaalitilanne ole, Korkeakunnas miettii.

Joukkue pääsee otteluun hyvistä lähtöasetelmista. Poissaoloja ei liiemmälti ole.

- Jussi Länsitalo ja Euller ovat varmasti sivussa. Boris Tatarin pelikunto ratkeaa perjantaina, kuvista ei löytynyt mitään vakavampaa. Katsotaan miten se reagoi, kun on hoidettu ja levätty. Ei oteta turhia riskejä, meillä on hyvä pelaajatilanne, Korkeakunnas valaisee.


FC Inter – FC Lahti Veritas stadionilla lauantaina 9.4. klo 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.