Ilves
4-5-1
vko.16 // 24.4.2016

llveksen hyvä vire jatkuu (SJK-Ilves 0-2)

Ilves otti kauden toisessa pelissään jälleen voiton. Nyt se kaatoi SJK:n Seinäjoella 2-0.

Viime kaudeksi Veikkausliigaan noussut Ilves otti sunnuntaina jo kauden toisen voittonsa toisessa pelissään, kun se kaatoi hallitsevan mestarin SJK:n Seinäjoella 2-0-lukemin.

Ilves loi ensimmäisen maalipaikan jo toisella peliminuutilla. SJK:n maalille syntyi vaarallisen näköinen hässäkkä, mutta Jarkko Hurme pelasti lopulta maaliviivalta. Myös SJK:lla oli erinomainen maalipaikka ottelun alkuhetkillä, kun Matti Klinga pääsi laukomaan. Klingan laukaus meni kuitenkin hiukan ohi takatolpan.

Vauhdikkaan alun jälkeen maalipaikat olivat ensimmäisellä puoliajalla vähissä. SJK piti toisella puoliajalla palloa, mutta maalipaikkojen luominen oli edelleen tuskaista.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin reilun tunnin kohdalla, kun Jarkko Hurme rikkoi Emile Paul Tendengiä boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Mihkel Aksalu aavisti oikeaan kulmaan, mutta Mika Lahtisen rankkari painui verkkoon.

Ilves oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon jo seuraavalla minuutilla, kun Lauri Ala-Myllymäki pääsi ohjaamaan Lahtisen laukauksesta, mutta Aksalu torjui.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Roope Riski ja Youness Rahimi pääsivät hyvään hyökkäykseen, mutta Mika Hilander torjui Rahimin laukauksen. Riski pelattiin läpiajoon 82. minuutilla, mutta Hilanderin erinomainen vastaantulo esti Riskin tasoitusaikeet.

Ilves onnistui pian tämän jälkeen toistamiseen, kun Tendeng laukoi pallon maaliin Mikael Soisalon tarjoilusta.

SJK:n päivä synkkeni entisestään, kun Abdoulaye Meite sai suoran punaisen kortin ottelun loppuhetkillä.

PK-35 Vantaa - SJK Myyrmäen stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.30 ja Ilves - IFK Mariehamn Tammelan stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.