AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

02

(0-0)

Yleisöä 1782

Ilves
4-5-1
vko.16 // 23.4.2016

Ennakko: SJK–Ilves

Ennakko: SJK–Ilves

SJK lähtee hakemaan voittoa kauden toisessa kotiottelussaan sunnuntaina, kun Tampereen Ilves vierailee Seinäjoella. Ottelu pelataan Jouppilanvuoren tekonurmella ja se alkaa klo 16.00.

Otteluita SJK:lla on ollut lyhyessä ajassa paljon ja tämän viikon kahdessa ottelussa HJK:ta ja VPS:ää vastaan se esittikin vahvoja otteita. VPS:n se kukisti Suomen Cupissa vieraskentällä, HJK:ta vastaan Helsingissä SJK:n johto pysyi lähes 70 minuuttia, mutta isäntien onnistui nousta niukkaan voittoon ennen loppuvihellystä. Sunnuntain Ilves-ottelusta odotetaankin SJK-leirissä paljon.

- Meidän täytyy voittaa, sillä emme ole aloittaneet kautta kovin hyvin. Siitä lähdemme, että sunnuntaina voitamme ja saamme hommamme taas kasaan, sanoo torstaina puolustuksessa verissä päin töitä paiskonut El-Hadji Kane.

Kausi on lähtenyt SJK:n osalta käyntiin tuloksellisesti yskähdellen. On ollut loukkaantumisia ja Veikkausliigan kolmesta pelistä ei ole saaliina vielä pistettäkään. Olkoonkin, että SJK voitti kauden avauksensa vieraspelissä PS Kemiä vastaan, menettäen lopulta oman virheen seurauksena pisteet kabinettipäätöksellä. Kotipelissä IFK Mariehamnia vastaan tuli niukka tappio useista paikoista huolimatta ja maanantaina pelatussa vierasottelussa HJK:ta vastaan SJK johti hienosti aina lähes loppuun asti, kunnes HJK tuli ensin tasoihin ja vielä maalilla ohi.

Ilves on pelannut vasta yhden sarjaottelun. KuPS kaatui Kuopiossa 0-1 (0-1) senegalilaiskeskikenttäpelaaja Emile Paul Tendengin maalilla. Tuosta ottelusta on aikaa jo kaksi viikkoa ja Ilvekselle tulikin yllättäen pidempi pelitauko, kun ensin vierasottelu Vaasassa peruttiin ja saman tien kotiavaukseksi suunniteltu ottelu RoPSia vastaan peruttiin. Molemmissa peruuntumisissa oli syynä kehno nurmi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei kauaa harmitellut otteluperuuntumisia, vaan teki joukkueelleen uudet harjoitussuunnitelmat.

- Pelaajatilanteemme on tällä hetkellä hyvä. Nuori keskikenttäpelaaja Diogo Tomas siirtyi lainalle Kakkosssa pelaavaan Mikkelin Palloilijoihin ja mielestäni on hienoa, että hän uskalsi lähteä uusiin maisemiin ja uusiin ympyröihin. Hän varmasti kehittyy Mikkelissä. 16-vuotias maalivahti Otto Huuhtanen on sormimurtuman takia sivussa vielä joitakin viikkoja.

- Muita poissaoloja ei pitäisi olla. Muutamalla pelaajalla oli pieniä vaivoja sarja-avauksen jälkeen, mutta tässä on ollut kaksi viikkoa aikaa parannella kolhuja. Kahden viikon ottelutauko ei tietysti ollut kovin mukava uutinen, sillä haimme sarja-avauksesta Kuopiosta vierasvoiton vahvalla peliesityksellä ja meillä oli tietynlainen momentum päällä. Sen jälkeen sitten peruttiin ne kaksi ottelua.

SJK:n joukkuetta on koeteltu kovalla kädellä, mutta usko ei silti lopu ja pelaajat tietävät, että parempaa on tulossa.

- Mielestäni emme ole vielä näyttäneet parastamme. Menemme kuitenkin koko ajan oikeaan suuntaan ja kehitymme joukkueena. Yksilötasolla olemme pelanneet hyvin, mutta meidän pitää vielä parantaa yhteispeliämme. Itse pystyn vielä parantamaan peliäni. Olen tietenkin vielä nuori ja minulla on paljon opittavaa, mutta tiedän että pystyn nostamaan tasoani, sanoo El-Hadji Kane.

- On ollut aluksi hieman hankala sopeutua Suomeen, sillä tulen Mallorcalta, missä on koko ajan lämmin ja täällä on ollut tosi kylmä. Lisäksi koska en osaa kieltä, niin on ollut hankaluuksia, Kane jatkaa.

SJK:ta on koeteltu myös loukkaantumisten muodossa, kun koko talven ja kevään sivussa olleet Richie Dorman ja Emil Lidman jatkavat kuntoutumistaan ja näillä näkymin Dorman nähdään kaksikosta ensimmäisenä pelikentillä. Siihenkin menee vielä ainakin kuukausi. Helmikuun lopulla loukkaantui keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj, joka niin ikään on vielä viikkoja sivussa. Laitapuolustaja Timo Tahvanainen pelannee seuraavan kerran parin viikon päästä ja hyökkäyspään Toni Lehtistä ja Jesse Sarajärveä odotellaan mukaan kenties jo tänä viikonloppuna tai ensi viikolla. Cup-ottelussa torstaina sai korttitilinsä täyteen Teemu Penninkangas ja siten hän on sivussa sunnuntaina.

Lisämielenkiintoa sunnuntain kohtaamiseen tuo kahden entisen SJK-pelaajan paluu Seinäjoelle nyt Ilveksen paidassa. Viime kaudella SJK:n kapteenistoon kuuluneet keskikenttäpelaaja Marco Matrone sekä puolustaja Pavle Milosavljevic siirtyivät täksi kaudeksi Ilvekseen ja nyt kokeneet pelurit kohtaavat entisen joukkueensa.


SJK-Ilves Jouppilanvuoren tekonurmella sunnuntaina 24.4. kello 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.