AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 1268

RoPS
4-5-1
vko.20 // 21.5.2016

Ennakko: VPS-RoPS

Ennakko: VPS-RoPS

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna sunnuntaina Veikkausliigan ottelussaan Vaasan Palloseuran vieraskentällä.

RoPS lähtee otteluun kovalla motivaatiolla, viime peleissä kun ei joukkue hyvästä pelistä huolimatta ole pisteillä mässäillyt.

- Viime ajat on yritetty saada joukkueen palaset oikeille paikoilleen. Olemme tehneet viime otteluissa hyvän työmäärän, mutta pisteitä on tullut laihanlaisesti. Nyt Vaasaan on lähdössä joukkue, jonka motivaatiotaso on korkealla, RoPS-valmentaja Juha Malinen kertoo.

Vaasan uusi pelisysteemi on Malisen mukaan vaarallinen ja sitä vastaan on osattava pelata oikealla lailla.

- Vaasa lähtee liikkeelle maltillisesti peliä rakentaen lyhyillä syötöillä ja muuttaa sitten nopeasti todella nopeisiin hyökkäyksiin. Hertsi, Clennon ja Soiri pääsevät käyttämään intohimoaan, uskallustaan ja taitoaan tässä systeemissä. Sääli että peli pelataan huonolla nurmella, se on pois kummaltakin joukkueelta, Malinen pohtii.

Malinen lauaumaan Vepsun pallonhallintapelistä vastataan Vaasasta kohteliaisuudella.

– Kyseinen lausunto liittynee siihen, miten korkealta he prässäävät. He voivat tulla todella korkealta tai sitten vetäytyä tiiviiksi ja odotella. Sen mukaan meidän pitää pystyä myös sen mukaan reagoimaan, että mihin avaamme peliä, sanaili puolestaan VPS-luotsi Petri Vuorinen.

– Meidän pitää muutenkin pystyä avaamaan peliä monipuolisemmin. Pitää laittaa vastustaja puntariin, mutta samalla katsoa, että emme laita itseämme turhan kovaan paikkaan, Vuorinen jatkoi.

Omalta joukkueeltaan Malinen odottaa vaarallisuutta koko ottelun ajan ja myös leveyttä joukkueensa hyökkäyspeliin.

- Meidän pitää olla läpi ottelun vaarallisia, yleensä ottelun loppupuolella olemme pystyneet kääntämään ottelun meille tuloksekkaaksi. Samoin pitää Vaasassa saada tasapainoinen peli aikaan, hyökkäykseen pitää saada enemmän vaarallisuutta, hyökkäys ei voi perustua yhteen mieheen, RoPS-luotsi tuumii.

Vepsulta Juho Lähde ja Veli Lampi ovat edelleen poissa, mutta Mikko Viitikko ja Jerry Voutilainen ovat palanneet harjoituksiin.

– He ovat treenanneet nyt pari päivää täysillä treeneissä mukana. He eivät ole 90 minuutin kunnossa, mutta antavat varmasti meille vaihtoehtoja, Vuorinen sanoi.


VPS-RoPS Kaarlen kentällä sunnuntaina 22.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut