PS Kemi
4-5-1
vko.21 // 28.5.2016

PS Kemi haki pisteet Turusta (FC Inter-PS Kemi 0-2)

PS Kemi jatkaa vahvaa menoaan Veikkausliigassa. Nyt kaatui Turussa FC Inter Tuomo Könösen ja Billy Ionsin maaleilla 2-0.

Interin vaikeudet Veikkausliigassa saivat jatkoa lauantaina Veritas Stadionilla, kun PS Kemi haki vierasvoiton toisen jakson kahdella maalilla 0-2(0-0). Kemiläisten maalit ottelussa tekivät Tuomo Könönen ja Billy Ions.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. Aikaisemmissa otteluissa välillä jopa aneemisesti pelannut Inter oli kentällä aivan uudella ilmeellä. Pallo liikkui nopeasti ja syöttösuunnat olivat aikaisempaa enemmän eteenpäin.

Inter pääsi monta kertaa hyviinkin maalintekotilanteisiin, mutta pelaajien sihti oli hukassa, eikä PS Kemin maalivahti Juhani Pennasen tarvinnut venyä torjuntoihin.

Ensimmäisen jakson lopulla Inter koki kovia, kun PS Kemin hyökkääjä Aleksi Gullsten liukui jalkapohja edellä Jukka Lehtovaaraa päähän. Tilanteessa pallo oli jo Lehtovaaran käsissä. Gullsten selvisi tilanteesta keltaisella kortilla. Avohaavan silmän yläpuolelle saanut Lehtovaara taisteli kentällä vielä avausjakson, mutta teki tauolla tilaa Aati Marttiselle.

PS Kemi oli lähellä maalia toisen jakson alussa, kun pallo kumahti vapaapotkusta Interin maalin pystypuuhun. Vierasjoukkue siirtyi ottelussa johtoon 64. minuutilla. Joukkue käytti tavaramerkkiään ja lähti kesken Inter-hallinnan nopeaan suunnanmuutokseen. Tilanteessa Joona Veteli keskitti pallon Tuomo Könöselle, joka puski sen hallitusti maalin takakulmaan.

Kemin johtomaalin jälkeen Inter sai parhaan paikkansa. Kotijoukkueen harmiksi Solomon Duahin laukaus osui maalin tolppaan.

Interin hakiessa riskillä tasoitusta Kemi pääsi vastahyökkäyksiin. Interin maalilla Aati Marttinen teki tyhjäksi Billy Ionsin kaksi puhdasta läpiajoa.

Pelin 87. minuutilla Ions lopulta onnistui tappamaan pelin pitkän kuljetuksensa päätteeksi. Maali sai alkunsa Interin kulmapotkusta, jonka jälkeen kemiläiset lähtivät nopeaan vastahyökkäykseen.

FC Lahti-FC Inter Lahden stadionilla torstaina 9.6. kello 18.30 ja SJK-PS Kemi Seinäjoen Keskuskentällä torstaina 9.6. kello 18.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.