AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

02

(0-0)

Yleisöä 2159

PS Kemi
4-5-1
vko.21 // 27.5.2016

​Ennakko: FC Inter-PS Kemi

​Ennakko: FC Inter-PS Kemi

FC Inter kohtaa lauantaina PS Kemin Veritas Stadionilla pelattavassa Veikkausliigaottelussa.

Huominen ottelu on Interin kannalta katsottuna uuden alku. Joukkuetta yli yhdeksän vuotta valmentanut Job Dragtsma astui torstaina sivuun tehtävästään. Toistaiseksi Interin valmennusvastuun kantaa hollantilaisen kakkosmiehenä toiminut Jami Wallenius.

Vetovastuun ottanut pitkän linjan Inter-valmentaja lupaa muutoksia heti huomiseen otteluun.

- Muutoksia on luvassa, sen lupaan. En halua kuitenkaan niistä etukäteen puhua, sanoo Wallenius.

Lauantaina Interin vieraaksi saapuva PS Kemi on uusi tuttavuus Veikkausliigakartalla. Joukkue on aloittanut kauden kuitenkin ennakkoluulottomasti ja kerännyt pisteitä tasaiseen tahtiin. Varsinkin joukkueen englantilainen laituri Billy Ions on osoittanut vaarallisuutensa.

Joukkueet eivät ole aikaisemmin kohdanneet, tosin kaudella 2008 PS Kemi voitti Suomen Cupissa FC Interin silloisen farmijoukkueen Sinimustat Sauvosaaressa. Tuolloin Sinimustia valmensi Interin nykyinen valmentaja Wallenius. Interin riveistä löytyy PS Kemin entinen topparikolossi Faith Obilor, hän edusti kemiläisiä Ykkösessä kaudella 2011.

Interin kokoonpanosta puuttuvat edelleen Henri Lehtonen, Henrik Moisander, Philip Njoku, Oskari Qvick, Pape Sow ja Adama Tamboura.

- Loukkaantuneita pelaajia on edelleen. Heistä lähimpänä paluuta vahvuuteen ovat Moisander ja Njoku. Huomenna he eivät kuitenkaan ole vielä mukana, päättää Wallenius.

PS Kemiltä sivussa ovat loukkaantuneiden Kalle Taimin, Aleksi Räihän ja Juho-Teppo Bergin lisäksi maajoukkuettaan edustava Kaby. Rundell Winchester huilaa ottelun pelikiellon vuoksi ja Janne Turpeenniemi palaa pelikieltonsa jälkeen kokoonpanoon.


FC Inter-PS Kemi Veritas-stadionilla lauantaina 28.5. kello 18. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, PS Kemin verkkosivut