HJK
4-3-3
vko.23 // 9.6.2016

VPS:lle maukas päänahka (VPS-HJK 3-0)

Sarjakärki HJK teki turhan reissun Vaasaan. VPS kaatoi HJK:n Steven Morrisseyn, Timi Lahden ja Andre Clennonin osumilla 3-0.

Ottelun avausjakso alkoi tunnustellen. Sateisessa säässä pelattu ottelu oli tasaista puurtamista ensimmäisen kymmenminuuttisen ajan. Sen jälkeen HJK pääsi pari kertaa vaarallisiin maalintekotilanteisiin nopeiden tilanteenvaihtojen kautta, mutta Evgeni Kobozev VPS-maalilla torjui mainiosti.

Kahdenkymmenen minuutin kohdalla kymppipaikalla pelannut jamaikalaispelaaja Steven Morrissey antoi oikean jalan puhua ampuen reilusta parista kympistä pallon etualakulmaan ohi HJK-vahti Thomas Dähnen. Vepsun 1-0 -maalin jälkeen HJK:n Alfredo Morelos sai heti toisessa päädyssä hyvän tekopaikan, mutta se kuivui kokoon rikkeen vuoksi. Vepsu rokotti toistamiseen, kun pelikellossa oli reippaat 25 minuuttia. Vapaapotkun jälkitilanteessa Timi Lahti jäi nokikkain Dähnen kanssa ja sijoitti pallon varmasti reppuun.

Puolen tunnin pelin jälkeen Vepsu joutui puolustuskannalle ja HJK painoi rankasti päälle. Puolustus kuitenkin kesti ja tauolle siirryttiin 2-0 -lukemissa.

Toisella jaksolla alku oli jälleen tasainen ja sen jälkeen pelin luonne oli se, että HJK piti palloa ja VPS iski vastaan. Peli oli toisella jaksolla vaasalaisten kontrollissa ja loppulukemat 3-0 sinetöi Andre Clennon Joonas Vahteran mainiosta esityöstä 85. peliminuutilla.

Ilves-VPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 12.6. kello 13.30 ja HJK-RoPS Sonera stadiumilla sunnuntaina 12.6. kello 13.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.