AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

30

(2-0)

Yleisöä 1292

HJK
4-3-3
vko.23 // 8.6.2016

Ennakko: VPS-HJK

Ennakko: VPS-HJK

Vaasan Palloseura ja HJK jatkavat torstaina maaottelutauon jälkeen pelejään kohtaamalla Kaarlen kentällä Vaasassa.

Edellisen ottelun jälkeen Vepsun edustusjoukkueen riveissä ilmeni vatsatautia ja muuta sairastelua. Sairastelut sairasteltiin kuitenkin muutaman päivän loman aikana ja sen jälkeen on saatu treenata terveenä.

– Ennen Maarianhaminan reissua, sen aikana ja sen jälkeen joukkueessa esiintyi vatsatautia. Mutta niin se pitää ollakin, että lomalla sairastetaan ja töissä ollaan sitten kunnossa, päävalmentaja Petri Vuorinen virnisti.

VPS kohtasi HJK:n vieraissa jo kertaalleen tällä kaudella, kauden avausottelussa. Vaikka pisteitä ei tuolloin tullut, oli Vepsun esitys valoisa. HJK rokotti virheistä armottomasti. Nyt edessä on kuitenkin erikokoinen kenttä ja erilainen alusta. Sitä myötä päävalmentaja Vuorinen povaa myös erilaista peliä kuin Helsingissä.

– Pääsimme ekassa pelissä vähän yllättämään HJK:n tietyllä tavalla. Emme ole pystyneet samanlaiseen pallolliseen peliin kotikentällä kuin vaikkapa HJK:ta tai PK:ta vastaan vieraissa. Kaarlen kentällä ei varmasti ihan samantyylistä peliä siis varmasti nähdä, Vuorinen ennakoi.

– Meillä on ollut oma pelitapa koko kauden, mikä on näkynyt hyvässä ja pahassa. Aikaisemminkin olen puhunut valinnoista koska pelataan ja miten. Olemme paljon käyneet noita asioita keskustellen pelaajien kanssa ja käyden juttuja läpi kentällä, Vuorinen kertoi.

HJK:n viiden ottelun voittoputki päättyi tasapeliin vieraissa KuPS:a vastaan toissa sunnuntaina. Kuopion reissusta palattuaan joukkue piti muutaman päivän ansaittua lomaa ja sen jälkeen on harjoiteltu tiiviisti. Maajoukkuekomennuksella niin miesten kuin nuorten joukkueissa olleet on myös saatu takaisin ruotuun. Viime viikolla myös Klubin valmennusryhmä vahvistui, kun espanjalaisen jalkapallokoulutuksen saanut José Riveiro liittyi joukkoon.

- Rive on näin alussa ollut tutustumassa ja tarkkailijan roolissa treeneissä. Olemme jatkaneet tarkempia keskusteluja hänen metodologiastaan ja käyneet läpi harjoittelua ja pelejämme, kertoo päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Eittämättä vastus torstaina on Vepsulle kovin mahdollinen Veikkausliigassa, mutta Vepsulla on Klubin vahvuudet hyvin tiedossa ja niihin on pureuduttu.

– Suomen ykkösjengihän sieltä tulee. Se on kova haaste meillä, mutta toisaalta sarja on osoittanut, että kaikki joukkueet ovat voitettavissa. Se on yleisöäkin ajatellen hyvä juttu. HJK:lla on paljon vahvuuksia, joista isoimpina nopeat hyökkäykset ja vaaralliset laitapelaajat, etenkin vasemmalla puolella. Myös erikoistilanteissa meidän pitää olla hereillä.

Vaasan pelistä HJK-luotsi Lehkosuo odottaa yhtä lailla haastavaa.

- Toivottavasti Vaasassa Kaarlen kenttä on viime viikkoina kasvanut ruohoa, niin että molemmat joukkueet voisivat pelata fudista eikä menisi pelkäksi pitkän pallon potkimiseksi. Vaasa johtaa pallonhallintatilastoa, mikä tarkoittaa sitä, että meidän täytyy tunnistaa joukkueena hetket, jolloin hyvillä iskuilla pääsee prässäämään ylhäällä, riistämään pallon ja tekemään maalin.

Vepsun kokoonpanosta ovat loukkaantumisten takia poissa Veli Lampi ja Jesper Engström. Sebastian Strandvallin pelilupa-asiat ovat edelleen avoinna.


VPS-HJK Kaarlen Kentällä torstaina 9.6. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut