KuPS
4-3-3
vko.23 // 9.6.2016

Ilves jatkaa vahvassa vireessä (Ilves-KuPS 1-0)

Ilves jatkaa nousuaan kohti Veikkausliigan kärkisijoja. Tulikuuma Emile Paul Tendeng osui rangaistuspilkulta, kun KuPS kaatui Tampereella 1-0.

Keltapaitainen kotijoukkue oli ensimmäisellä 45-minuuttisella erinomainen! Ilves oli lähellä siirtyä johtoon heti 4. minuutilla, kun Lauri Ala-Myllymäki pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta vahvan matsin pelannut KuPS-molari Johannes Kreidl torjui näyttävästi.

Ilves otti pallonhallinnan täysin itselleen ja kuopiolaisvierasjoukkue keskittyi äärimmäisen tiiviiseen joukkuepuolustamiseen syvällä omalla kenttäpuoliskolla. Ilveksen senegalilaistaikuri Tendeng johti kotijoukkueen syöttöpeliä jälleen kerran niin kauniisti, että kotiyleisö yltyi pariin otteeseen taputuskonserttiin ihastellessaan Ilveksen pitkiä syöttöketjua.

Reilun puolen tunnin kohdalla sitten nähtiin ansaittu avausmaali. Kentän parhaana palkittu Ilveksen tyylikäs ghanalainen keskikenttämies Reuben Ayarna syötti boxiin Antto Hilskalle ja KuPS-toppari Babacar Diallo joutui kaatamaan Hilskan. Pallo pilkulle ja Tendeng pamautti maalin, 1-0!

KuPS sai ajoittain otetta Ilveksen johtomalin jälkeen, mutta pääasiassa Ilves piti palloa. Tauolle mentiin 1-0-numeroissa. Tauolla ottelutapahtumaa hallitsi kunniavieras Jari Litmanen, joka oli haastattelussa pääkatsomon edessä. Haastattelun jälkeen Kuningas jakeli nimikirjoituksia valtavalle fanilaumalle.

KuPS oli toisella jaksolla paljon aktiivisempi. Ilves kuitenkin piti edelleen palloa enemmän ja 53. minuutilla tutkapari Mikael Soisalo-Tendeng näytti osaamistaan. Taas kerran vauhdikkaasti ja vaarallisesti oikealla laidallaan viilettänyt Soisalo syötti takaviistoon Tendengille, jonka laukaus heilahti hieman yli.

Ottelu jatkui kohtalaisen tasaisena, kunnes KuPS oli lähellä tasoitusmaalia 74. minuutilla. Pallo kimpoili vaihtomies Mika Ääritalolle, jonka 5 metristä lähtenyt laukaus oli hyvä, mutta Ilveksen eleetön ja kovaääninen liimanäppi Mika Hilander oli tutussa miesmuurimoodissa ja torjui laukauksen kulmaksi.

Ottelun lopussa Ilves vetäytyi ja KuPS haki tasoitusta nostamalla isokokoisia pelaajia Ilves-boxiin. Vielä lisäajan viimeisellä sekunnilla Ääritalolla oli loistopaikka tasoittaa, mutta Hilander liimasi pallon, kotiyleisö ulvoi ja samalla erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi.

Ilves-VPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 12.6. kello 13.30 ja PK-35 Vantaa-KuPS Myyrmäen stadionilla sunnuntaina 12.6. kello 13.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.