AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

10

(1-0)

Yleisöä 2927

KuPS
4-3-3
vko.23 // 8.6.2016

Ennakko: Ilves-KuPS

Ennakko: Ilves-KuPS

Veikkausliigan kesäkuun maaottelutauko päättyy ja Ilveksen sekä Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu torstai-iltana Tampereella

Ilves ja KuPS iskevät yhteen 12. sarjakierroksen ottelussa, joka pelataan Tammelan stadionilla kello 18.30 alkaen.

Kuopiolaiset ovat päässeet Veikkausliigassa hyvään pelivireeseen. KuPS on noussut liigan kuntopuntarissa kakkoseksi ja liigataulukossa neljänneksi. Ilves on myös vahvassa vedossa ja joukkue on noussut sarjataulukossa jo viidenneksi kuopiolaisten kantaan kiinni.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat torstaina varmuudella Palloliiton teholeireillä olevat 16-vuotiaat nuorisolupaukset, maalivahti Otto Huuhtanen sekä puolustaja Martti Haukioja. Lisäksi kokenut keskikenttäpelaaja Eero Korte on vielä sivussa takareisivaivojen vuoksi, mutta mies lähestyy kovaa vauhtia pelikuntoa. Joukkueessa on ollut pientä kuumeilua ja parin pelaajan kunto selviää vasta pelipäivän aikana.

Ilves piti maajoukkuetauon aikana neljän päivän miniloman ja joukkue palasi harjoituskentälle maanantaina. Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa mielenkiinnolla torstaita.

- Valmentaja tietysti aina hieman pelkää, että miltä se meno näyttää pienen loman jälkeen, mutta ei mennyt harjoituksissa hermot. Eli pelaajat ovat olleet alkuviikon harjoituksissa hyviä ja näyttää siltä, että jokainen on pitänyt huolta kunnostaan myös neljän päivän vapaiden aikana, Wiss toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

- Olemme harjoitelleet järjen kanssa ja pelaajilla kyllä pitäisi olla virtaa tämän viikon otteluissa. Tavallaan tästä lähtee nyt liikkeelle toinen kierros otteluita. Olen katsellut videolta KuPS:n pelejä ja koitamme löytää heidän pelaamisestaan paikkoja, joihin voimme iskeä. Yleisesti ottaen luvassa on erittäin mielenkiintoinen ottelu, kommentoi Wiss.

Kuopiolaisten tavoitteena on onnistua maalinteossa Tammelan stadionin nurmella.

- Ilves on voittanut kaksi edellistä peliään pitäen molemmissa nollat. Hyvävireinen Ilves pelaa puolustussuuntaan erittäin tiiviisti ja sen johdosta tulee olemaan hankalaa luoda maalipaikkoja. Toivottavasti me saadaan sen verran paikkoja aikaiseksi, että yksi maali saataisiin, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toteaa.


Ilves-KuPS Tammelan stadionilla torstaina 9.6. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KuPS:n verkkosivut