Yleisöä 2535

4-4-2
vko.23 // 12.6.2016

Ilves jälleen voitokas (Ilves-VPS 1-0)

Ilveksen hyvät otteet saivat jatkoa Tampereen Tammelassa, kun VPS kaatui 1-0. Maalintekijä oli tuttu mies, Emile Paul Tendeng.

Vaasalaisvierasjoukkue pääsi erinomaiseen maalipaikkaan heti 3. minuutilla, kun Eero Tamminen laukoi läheltä, mutta veto suuntautui Ilveksen onneksi hieman ohi oikealta. Heti perään toisessa päässä taas kerran vakuuttavasti laidallaan kirmannut Mikael Soisalo kaadettiin ja VPS:n Loorents Hertsille keltainen kortti.

Ottelu oli kauttaaltaan erittäin tasainen. Molemmat joukkueet pitivät vuorollaan palloa pitkiä aikoja ja pitkien syöttöketjujen ajan. Ja keskialueella nähtiin jatkuvasti kovia kaksinkamppailuja. Vieraiden vaarallinen jamaikalaishyökkääjä Andre Clennon oli 29. minuutilla hyvässä maalipaikassa, mutta eleettömän kova miesmuuri nimeltä Mika Hilander torjui varmasti.

Ottelun voittomaali syntyi 32. minuutilla ja sen teki tuttu mies – Ilveksen senegalilainen tähtipelaaja Tendeng! Laitapuolustaja Felipe Aspegren hyökkäsi ensin röyhkeästi vasemmalta laidaltaan ja syötti takaviistoon loputtomalla vimmalla läpi matsin taistelleelle Tuure Siiralle, jonka laukaus epäonnistui. Pallo kuitenkin ajautui Tendengille, joka ikään kuin syötti pallon millimetrintarkasti oikeaan alapesään, 1-0. Tammelan kotiyleisö oli jälleen hullaantunut taikurin tempuista.

Ilves koki pienimuotoisen takaiskun heti toisen jakson alussa, kun loistava ghanalainen keskikentän pohjapelaaja Reuben Ayarna joutui nilkuttamaan vaihtoon nilkkaan tulleen kovan tällin seurauksena. Tilalle vaihdettu Lauri Ala-Myllymäki pelasi erinomaisesti.

Toisella jaksolla jatkui ensimmäisen 45-minuuttisen tapaan pitkät hyökkäykset. Molemmat syöttelivät näyttävästi palloa pelaajalta toiselle, mutta lähinnä keskialueella. Maalipaikkoihin pääseminen oli kummallakin joukkueella erittäin haastavaa.

Ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu, mutta lopussa VPS sai luotua vielä pientä härdelliä Ilveksen maalille. Jälleen takuuvarmasti pelanneet maalivahti Hilander sekä puolustuslinja Antti Hynynen–Tatu Miettunen–Pavle Milosavljevic-Aspegren olivat kuitenkin ohittamattomia.

RoPS-Ilves Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 18.6. kello 13.30 ja VPS-PK-35 Vantaa Kaarlen kentällä sunnuntaina 19.6. kello 18.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.