AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

10

(1-0)

Yleisöä 2535

VPS
4-4-2
vko.23 // 11.6.2016

Ennakko: Ilves-VPS

Ennakko: Ilves-VPS

Ilveksen kotipeliviikko jatkuu heti sunnuntaina alkuiltapäivästä Tammelan stadionilla, kun vastustajaksi saapuu Vaasan Palloseura.

Molemmat joukkueet pelasivat voitokkaasti viime torstaina. VPS oli hurjana kotikentällään ja kaatoi HJK:n tylysti numeroin 3-0 (2-0) Steven Morrisseyn, Timi Lahden ja Andre Clennonin osumilla.

Petri Vuorisen luotsaama VPS on pelannut tällä kaudella 11 ottelua, joista se on voittanut neljä, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt viisi. Kasassa on 14 pistettä. Vaasalaisten miehistössä on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Isokokoinen ja paljon nähnyt topparipari Lahti-Ville Koskimaa on vahva pääpalloissa ja erikoistilanteissa. Keskikentän laidoilla nuoret Eero Tamminen ja Pyry Soiri jaksavat juosta väsymättömästi. Ja hyökkäyksessä kovat ulkomaalaiset, Clennon ja Morrissey, aiheuttavat harmia puolustuksille.

Ilves otti torstaina kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun KuPS kaatui Tammelassa numeroin 1-0 (1-0) senegalilaistaikuri Emile Paul Tendengin rankkarimaalilla. Ilves on pelannut kymmenen sarjaottelua, joista se on voittanut kuusi ja hävinnyt neljä. Kasassa on 18 pistettä. Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa tasaista ottelua.

- Aika paljon ollaan tehty töitä sen eteen, että tietäisimme miten VPS tulee pelaamaan. Vastassa on hyvä ja rohkea joukkue. Olemme harjoitelleet paljon taktisia asioita ja lähdemme luottavaisin mielin sunnuntain otteluun.

- Meillä on voittopeli alla torstailta ja VPS:llä on puolestaan hieno HJK-voitto alla. Nämä pelit tulevat tiiviillä aikavälillä ja paljon ratkaisee se miten joukkueiden pelaajat ovat palautuneet edellisestä ottelusta. Myös pelipäivän vireystila ratkaisee paljon, sillä erot joukkueiden välillä ovat tosi pieniä, kommentoi Wiss.

Vepsulla on siis alla hieno 3-0 -voitto sarjakärki HJK:sta. Voisi ennakkoon ajatella, että vastus heikkenisi aavistuksen huomisessa pelissä, mutta näin tuskin on. Ilves on pelannut viime aikoina erinomaisesti ja onkin sarjataulukossa nyt jo kolmantena.

– Ilves on pelannu tasasesti alkukolmanneksen. He ovat tehneet perusasioita tasaisella tasolla ja siksi ovat nyt niin korkealla sarjassa, päävalmentaja Petri Vuorinen luonnehti huomista vastustajaa.

Joukkue sai hyvää itseluottamusta HJK-voitosta, mutta pää on pysynyt kylmänä.

– Urheilu on siinä mielessä mielenkiintoista, että voitot tuovat harjoituksiin aina vähän rennompaa ilmapiiriä, mutta kaikki pelaaja kyllä tietävät, että asiat pitää tehdä uudestaan, että tekemisen taso säilyy. Varmasti torstain peli toi kuitenkin onnistumisten kautta paljon hyvää, Vuorinen totesi.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu sunnuntaina varmuudella ainoastaan kokenut keskikenttämies Eero Korte, mutta hän on toipumassa takareisivaivoistaan ja lähestyy pelikuntoa.

Raidan kokoonpano tulee tuskin hirveästi muuttumaan, mutta Pyry Soiri on tervehtynyt pelikuntoon.

– Pelien välissä on vain kolme vuorokautta, joten se on ainut asia mitä tässä pitää miettiä. Pitää ajatella pelaajien palautumista tiiviissä tahdissa.


Ilves-VPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 12.6. kello 13.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut