PS Kemi
4-4-2
vko.32 // 10.8.2016

RoPSille Lapin herruus (RoPS-PS Kemi 5-0)

RoPS nappasi Lapin herruuden murskaamalla PS Kemin Rovaniemen keskuskentällä lukemin 5-0.

Kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla, kun Robert Taylor teki kaksi maalia ja Aleksandr Kokko sekä Michal Mravec kumpikin yhden. Taylor viimeisteli hattutemppunsa toisen puoliajan alkuun.

Juuso Hämäläisen pelikiellon vuoksi Jarkko Lahdenmäki täydensi RoPS-puolustusta toisena topparina Abdou Jammehin rinnalla. Laitapuolustajina olivat Juha Pirinen sekä Janne Saksela. Keskikentän pohjalle Juha Malinen oli valinnut Michal Mravecin edelliset ottelut avanneen Antti Okkosen tilalle. Kärjessä oli luonnollisesti jäähyväisotteluaan pelannut Aleksandr Kokko.

RoPS oli Kemille ylivoimainen. Maalivahti Antonio Reguerolle kertyi ainoastaan yksi torjunta - Billy Ionsin rangaistuspotku 75. minuutilla. Sinipaitainen kotijoukkue olisi varsinkin keskikentällä suorastaan suvereeni.

Ottelun avausmaali oli silkkaa symboliikkaa. Kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas Aleksandr Kokko antoi hankkimansa rangaistuspotkun nuorelle Robert Taylorille. Taylor laukoi itsevarmasti ohi entisen RoPS-maalivahti Mikko Vilmusen.

Kokko itse sai läksiäislahjana vielä yhden maalimerkinnän vain kymmenen minuuttia myöhemmin. Janne Sakselan keskitys kimpoili kemiläispuolustuksesta maaliviivalla odottaneelle Kokolle. Edessä oli tyhjä maali, matkaa vajaa metri. Aleksandr Kokon saldo Rovaniemen Palloseuran paidassa on nyt 71 osumaa.

Viimeistään Michal Mravecin 3-0 -lukemiin johdattaneen kaukolaukauksen myötä varsinainen ottelu oli taputeltu, mutta tarinaa kirjoitettiin edelleen.

Vanhan maalikuninkaan lähtiessä ansaitusti lämpimien rantojen äärelle Australiaa, uusi sukupolvi astui esille. Ennen Aleksandr Kokon poistumista viimeistä kertaa vaihtoon, yleisön kiittäessä sankariaan seisaaltaan, Robert Taylor oli jo viimeistellyt uransa ensimmäisen Veikkausliigan hattutempun. Mestari saattoi jättää kentän turvallisin mielin.

SJK-RoPS lauantaina 13.8. kello 16 OmaSP Stadionilla ja PS Kemi-FC Inter lauantaina 13.8. kello 16 Sauvosaaren kentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.