AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

50

(4-0)

Yleisöä 3024

PS Kemi
4-4-2
vko.32 // 9.8.2016

Ennakko: RoPS-PS Kemi

Ennakko: RoPS-PS Kemi

PS Kemi matkaa keskiviikkona Rovaniemelle, jossa pelataan sarjakauden toinen Lapin paikallisottelu.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen sujui tasaisissa merkeissä, mutta RoPS vei lopulta voiton kahdella toisen jakson maalilla, joista etenkin ensimmäinen syntyi kemiläispuolustuksen avustuksella. Tuossa ottelussa nähtiin myös Kemin jalkapallohistorian yleisöennätys.

RoPS on hävinnyt edellisen sarjaottelunsa toukokuussa ja on esiintynyt erittäin hyvin viime aikoina. Tulevalla ottelulla on iso merkitys kotijoukkueelle myös siksi, että kahdeksan maalia tällä kaudella viimeistellyt Aleksandr Kokko jättää jäähyväisensä Rovaniemelle. Kokko siirtyy Australian pääsarjaan Newcastle Jetsiin.

RoPS:n ja PS Kemin kohtaaminen eli kotoisammin "Jänkäderby" on ottelu, joka sytyttää lappilaiset jalkapallofanit. Näin uskoo vahvasti RoPS-valmentaja Juha Malinen.

- Käsittämättömän iso ottelu on huomenna edessä. Tätä peliä on Rovaniemellä odotettu jo 1980-luvulta asti eli liki kolmekymmentä vuotta. Odotan ilman muuta, että huomenna rikkoutuu Keskuskentän yleisöennätys. Kemissä juhannusviikolla pelatussa vastaavassa kamppailussahan paikalla oli lähes 4000 katsojaa, RoPS-luotsi toteaa selvästi innoissaan.

Malisen mukaan näissä paikallispeleissä on ihan eri panos ja ilmapiiri kuin tavallisissa Veikkausliigaotteluissa.

- Kyllä näihin otteluihin voitontahto tuplaantuu eikä kotikentällä haluta missään tapauksessa kokea derbytappiota. Sarjasijoituksella ei näissä paikallispeleissä ole mitään merkitystä, kyseessä on ikään kuin oma sarja Veikkausliigan sisällä, RoPS-luotsi tietää.

PS Kemi voitti edellisessä ottelussa PK-35 Vantaan, mutta pelaamisen taso heitteli todella hyvästä todella huonoon. Muutamassa aiemmassa ottelussa kärkipään joukkueita vastaan pystyttiin todella hyviin esityksiin, joten toivottavasti taso pysyy korkeana huomennakin. Tuloskunto ja peliesitykset ovat ehdottomasti parantuneet pitkän tappioputken jälkeen.

Kuninkailla on ottelun alla haasteita pelaajiston suhteen. PS Kemiltä sivussa ovat edelleen loukkaantuneet Aleksi Räihä ja Jusa Impiö. Ryan Gilligan suorittaa kahden ottelun pelikieltoaan. David Bitsindou on edustamassa Kongon tasavallan maajoukkuetta. Myös Zeljko Savic, Matias Ojala ja Tuomo Könönen ovat ottelusta poissa. Helpotusta tilanteeseen tuovat lauantaina debytoinut Filip Valencic ja todennäköisesti pelikelpoinen Erik Törnros.


RoPS-PS Kemi keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n tiedote, PS Kemin verkkosivut