AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

03

(0-0)

Yleisöä 2062

VPS
4-4-2
vko.37 // 16.9.2015

Ennakko: HIFK-VPS

Ennakko: HIFK-VPS

HIFK ja VPS pelaavat tärkeistä pisteistä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja VPS kohtaavat torstaina Sonera Stadiumilla ottelussa, jossa jaossa on kummallekin erittäin tärkeät pisteet.

HIFK:n tappioton kotiputki katkesi maanantaina, kun KuPS haki Helsingistä pisteet maalein 1-3. Tähtirinnat haluavat nyt paitsi palata voittojen tielle myös tehdä eroa säilymistaisteluun.

Vastaan asettuva VPS on edelleen sarjataulukossa jumbosijalla, mutta matkaa edellä oleviin ei ole paljon. HIFK:kin on VPS:aa otteluun lähdettäessä vain kuusi pistettä edellä – tosin ottelun vaasalaisia vähemmän pelanneena.

Joukkueet kohtasivat vastaavassa ottelussa vain kaksi ja puoli viikkoa sitten ja tuolloin HIFK vei voiton selvin 3-0-numeroin. Ottelu ratkesi viimeisen puolituntisen aikana Pekka Sihvolan osuttua kahdesti ja Nnaemeka Anyamelen sinetöityä loppunumerot. Myös kesäkuun lopulla Hietalahdessa HIFK oli vahvempi ja vei ottelun 2-0-lukemin Joni Korhosen rangaistuspotkumaalilla ja Kastriot Kastratin osumalla.

VPS on maajoukkuetauon jälkeen napannut kuitenkin kahdesta ottelusta neljä pistettä ja mielii pois sarjataulukon pohjalta, joten aiempiin tuloksiin tuskin kannattaa liikaa tuijotella.

VPS ei ole kuluvalla viikolla käynyt välillä Vaasassa. Joukkue jäi maanantain ottelun jälkeen yöksi Turkuun, ja suoritti siellä palauttavan harjoituksen seuraavana päivänä. Hieroja Antero Puolakka on myös reissussa mukana huoltamassa pelaajien lihaksia pelikuntoon.

- Tänään matkustettiin Helsinkiin, harjoiteltiin kevyesti Soneralla, jonka jälkeen palaveerattiin ja ruokailtiin, päävalmentaja Petri Vuorinen luetteli keskiviikkona.

Pienempien matkustuskilometrien lisäksi reissusta on löytynyt muitakin hyviä puolia.

- Olemme saaneet olla paljon yhdessä. Nyt on odottavat fiilikset. Olemme motivoituneita ja valmiita huomiseen.

Keskikenttäpelaaja Thomas Kulalla on korttitili täynnä, joten häntä ei HIFK:ta vastaan kentällä nähdä. Sen sijaan loukkaantumistilanne on pysynyt ennallaan.

- Jokunen muutos saattaa tulla, mutta ei välttämättä hirveästi. Onnistujat saavat jatkaa. Vähän täytyy miettiä kokoonpanoa myös tiiviin otteluohjelman mukaan, Vuorinen kertoo.


HIFK - VPS Sonera Stadiumilla torstaina 17.9. kello 18.30. Ottelun voit katsoa myös IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.