Yleisöä 2062

4-4-2
vko.37 // 17.9.2015

VPS nousi pois putoajan paikalta (HIFK-VPS 0-3)

Vaasan Palloseura voitti Helsingin IFK:n vieraskentällä maalein 3-0 (0-0) torstain Veikkausliiga-kierroksella. Juho Mäkelä osui kahdesti ja Andre Clennon kerran.

Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana. Lähimpänä avausmaalia oli VPS-hyökkääjä Andre Clennon, joka pääsi puskemaan hyvästä keskityksestä boksin sisältä. Clennonin tiukka pusku kilahti kuitenkin vain ylärimaan.

VPS siirtyi 1-0 johtoon ottelun 64. peliminuutilla. Isaiah Schaferin oikealta laidalta antama keskitys tavoitti boksista puoliajalla kentälle vaihdetun Juho Mäkelän, joka puski pallon verkkoon.

Ottelun viimeinen kymmenminuuttinen oli HIFK:lle todella synkkä. Pauli Kuusijärvi rikkoi VPS:n Juho Lähdettä punaisen kortin arvoisesti 80. peliminuutilla ja VPS pääsi pelaamaan loppupelin yhden miehen ylivoimalla.

Vain neljä minuuttia Kuusijärven ulosajon jälkeen Juho Mäkelä sai vapauttavan syötön boksin reunalle aivan paitsiolinjan tuntumaan. Mäkelä pääsi nokikkain Carljohan Erikssonin kanssa ja pamautti pallon tulisesti vasempaan alakulmaan.

0-3 maali syntyi 86. peliminuutilla, kun VPS pääsi 4vs2-ylivoimahyökkäykseen. Juho Mäkelä pelasi pallon lopulta Andre Clennonille, joka hyödynsi maalipaikan tylysti.