Yleisöä 3590

4-5-1
vko.21 // 29.5.2015

HJK ja KuPS tasasivat pisteet (HJK-KuPS 1-1)

Sonera Stadiumilla nähtiin perjantai-iltana tasapeli, kun ottelu HJK-KuPS päättyi 1-1 (1-1). Charles Trafford vei vierasjoukkueen johtoon 12. minuutilla, mutta Demba Savage tasoitti kolme minuuttia myöhemmin. Lisäosumia ei enää nähty, joten pisteet tasattiin.

Ottelun alku oli molemmille joukkueille vaikea, ja maalipaikoille ei oikein päästy. Trafford pääsi kuitenkin viemään vieraat johtoon hieman onnekkaasti. Pallo jäi pyörimään kulmapotkusta HJK:n maalille, ja Trafford oli ensimmäinen palloon ylettänyt pelaaja. Törkkäys riitti viemään KuPS:n johtoon, mutta johto kesti vain viitisen minuuttia.

HJK:n lyhyenä pelattu kulma päätyi Mike Havenaarin päähän. Hän jatkoi puskemalla pallon maalin edessä päivystäneelle Demba Savagelle, joka viimeisteli varmasti 1-1. Maali oli Savagelle jo kauden viides, ja gambialainen siirtyi osumallaan yksin Veikkausliigan maalipörssin kärkeen.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin paljon pieniä loukkaantumisia ja yhteentörmäyksiä. Aivan jakson lopussa tulleen törmäyksen seurauksena Valtteri Moren jouduttiin vaihtamaan kentältä puoliajalla päävamman vuoksi.

Toisella puoliajalla HJK alkoi vyöryttää hyökkäyksiään. Mitä pitemmälle jakso eteni, sitä enemmän Klubi loi painetta KuPS:n maalille. Maali roikkui ilmassa, mutta Havenaarin lukuisat puskut ja jatkot eivät löytäneet kohdettaan, eikä Savagen useasta hyvästä nousustakaan päästy viimeistelemään. Kun Klubi ei onnistunut ohittamaan KuPS-vahti Maanojaa, Helsingissä päädyttiin 1-1-tasatulokseen.