AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 30.5.2015

​Pennasen kausi ohi – muut palaamassa tositoimiin

​Pennasen kausi ohi – muut palaamassa tositoimiin

Petteri Pennasen polvivamma osoittautui pelätyn pahaksi.

Kuopion Palloseuran Veikkausliigapelaajia ovat viime aikoina koetelleet loukkaantumiset, jotka ovat pakottaneet muutamia pelaajia jättämään otteluita väliin.

Vammat ovat olleet pääsääntöisesti lieviä ja normaaliin urheilijan arkeen liittyviä. Nyt viimeisimmät takaiskut joukkueen terveystilanteeseen ovat puolustaja Stephen McCarthyn ja keskikenttäpelaaja Petteri Pennasen loukkaantumiset.

Pennanen loukkasi polvensa maanantaisessa HIFK-ottelussa. Alkuarvio vammasta oli vakava ja se osoittautui valitettavasti todeksi tarkemmissa tutkimuksissa. Vamma pakottaa Petterin pitkälle sairaslomalle, joka tarkoittaa kauden olevan Pennasen osalta käytännössä ohi. Toinen valitettava takaisku oli HIFK-ottelussa McCarthyn törmääminen Charlie Traffordin kanssa. Iskusta seurannut ruhje pakottaa puolustajan lyhyehkölle sairaslomalle.

Muuten joukkueen terveystilanne on paranemaan päin. Laitahyökkääjä Juha Hakola on toipunut vammastaan ja päässyt aloittamaan jo täysipainoisen harjoittelun. Palaaminen pelaavaan kokoonpanoon on enää kiinni riittävän pelikunnon ja intensiteetin saamisesta takaisin. Hyökkääjä Irakli Sirbiladze on myös käytännössä selättänyt oman ruhjevammansa ja paluu täyteen harjoitteluvahvuuteen tapahtuu heti alkuviikosta. Paluu pelaavaan kokoonpanoon tapahtuu varmasti hyvin pian, mutta HJK-ottelu tuli sekä Hakolan että Sirbiladzen kohdalta niukalti liian varhain.

Keskikenttäpelaaja Ilmari Niskanen on toipunut pitkään vaivanneesta vaivastaan siten, että paluu peleihin on enää kiinni sopivan pelikunnon ja pelin löytymisestä eikä varsinaisia rajoitteita mihinkään ole. Maalivahti Joonas Pöntistä vaivannut tulehdus on parantunut ja hän teki paluun pelaavaan kokoonpanoon perjantain HJK-ottelussa.

Lisää uutisia