AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-4-3

11

(1-1)

Yleisöä 3590

KuPS
4-5-1
vko.21 // 28.5.2015

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

Perjantaina HJK saa vastaansa tällä kaudella toistamiseen KuPSin. Edellinen kamppailu päättyi kuopiolaisten 1-0-kotivoittoon kolme viikkoa sitten.

KuPS on tällä kaudella ainoa Veikkausliigajoukkue, joka on onnistunut kukistamaan HJK:n. Kuopiolaiset voittivat Klubin kotonaan 1-0 joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kolme viikkoa sitten.

Liigan kärjessä porskuttava Klubi on ehtinyt pelaamaan Veikkausliigaa jo 11 ottelua, eli ensimmäinen kolmasosa kaudesta on jo helsinkiläisten kohdalla takana. KuPS puolestaan on pelannut kaksi ottelua helsinkiläisiä vähemmän.

Edellisessä kamppailussaan Klubi haki tärkeän vierasvoiton Seinäjoelta. HJK:n suurimmaksi haastajaksi kaavailtu SJK kaatui hyvän esityksen jälkeen 1-2. Kotikentällään Klubi on ollut alkukauden ajan totutun vahva. Toistaiseksi ilman kotitappioita Veikkausliigassa pelaava helsinkiläisjoukkue on saalistanut kuudesta kotipelistään 16 pistettä 18 mahdollisesta.

KuPSin vire on ollut laskeva ja joukkueen edellinen voitto onkin juuri kolmen viikon takainen HJK:sta napattu voitto. Sen jälkeen kuopiolaiset ovat ehtineet pelata viisi ottelua, joista tuloksena on vain kaksi tasapelipistettä FC Interiä ja HIFK:ta vastaan. Tappiot joukkue on kärsinyt SJK:lle, RoPS:lle ja FC Lahdelle.

- KuPS oli edellisessä ottelussamme meitä tehokkaampi ja se ratkaisi heille voiton. Heidän viime aikojen heikompi tuloksellinen jakso ei saa hämätä meitä, sillä KuPSilla on kyllä erittäin laadukas ja iskukykyinen joukkue. Meidän on pelattava korkealla tasolla ja hyvällä intensiteetillä ottaaksemme heistä revanssin, Bana täsmentää.

HJK:n kokoonpanoon palaa perjantaina edellisistä otteluista sivussa olleet Formose Mendy ja Ousman Jallow. Molemmat ovat päässeet kuluvalla viikolla joukkueharjoituksiin mukaan aurinkoisella Sonera Stadiumin tekonurmella.

Klubin vahvuudesta ovat sivussa perjantain ottelusta reisivammoista kärsivät Nikolai Alho ja Gideon Baah, sekä lihasvammasta kärsivä kapteeni Markus Heikkinen.

-Niko (Alho) on tulossa joukkueharjoituksiin mukaan ensi viikon alussa. Gideon on sivussa vielä 2-3 viikkoa, Heikkistä odotan takaisin jo ensi viikolla, Bana summaa Klubin loukkaantumistilannetta.

KuPS lähtee päävalmentaja Marko Rajamäen mukaan haastamaan Klubia perjantaina vaikeasta asetelmista. Kuopiolaiset pääsivät kokeilemaan Sonera-stadionin uusittua tekonurmea maanantaina, kun joukkue tasasi pisteet HIFK:n kanssa lukemin 1-1.

- Me lähdemme HJK-peliin erittäin haasteellisista lähtökohdista lukuisten poissaolojen takia. HJK on hyvä mittari meille: nyt mitataan yksilötasolla se missä todellisuudessa mennään nuorten pelaajien kanssa. Luotan siihen, että pojat yllättävät positiivisesti. Tämä on meille haasteellisen toukokuun viimeinen puristus, Rajamäki sanoo KuPSin sivuilla.

Molemmat joukkueet tuntevat varmasti toistensa pelilliset ominaisuudet. Kuopiolaiset ottavat omassa pelisuunnitelmassaan tarkasti huomioon kotijoukkueen vahvuudet.

- Me muokkaamme muutamia pelillisiä juttuja. Pelillisesti meidän on huomioitava HJK:n vahvuuksia ja suhteutettava ne meidän omiin vahvuuksiimme. Hyvillä mielin me lähdemme näyttämään omaa osaamistamme, Rajamäki muistuttaa.

KuPSista ottelun jättävät väliin ainakin polvivaivainen Petteri Pennanen sekä pelikiellossa oleva Joachim Osvold. Sen sijaan Ebrima Sohnan yhden ottelun mittainen pelikielto päättyi maanantaina ja runkopelaaja on jälleen mukana joukkueen kokoonpanossa.

HJK:lta sivussa ovat reisivammoista kärsivät Gideon Baah ja Nikolai Alho sekä lihasvammaa poteva Markus Heikkinen. Sen sijaan Formose Mendy ja Ousman Jallow palaavat Klubin miehistöön.

HJK - KuPS Sonera Stadiumilla perjantaina 29.5. kello 18.30. ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.