Yleisöä 1622

4-3-3
vko.22 // 3.6.2015

VPS:lle vihdoin kauden avausvoitto (VPS-FC Inter 3-0)

Kymmenes kerta sanoi VPS:lle toden. Vaasalaiset ottivat kauden avausvoittonsa, kun FC Inter kaatui Hietalahdessa 3-0 (2-0). Juho Mäkelä avasi hanat ja Timi Lahti sekä Eero Tamminen varmistivat osumillaan selkeän kotivoiton.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen ei tarjonnut maalintekopaikkoja, vaikka yritystä löytyi puolin ja toisin. VPS oli lähimpänä avausosumaa Pyry Soirin laadukkaiden kulmien ansiosta, Interistä parhaalle "tontille" pääsi puolestaan Henri Lehtonen, mutta laitalinkki onnistui lähietäisyydeltä siirtämään pallon niukasti yli VPS-maalin.

40:s peliminuutti lähestyi, kun VPS iski ensimmäisen kerran. Thomas Kulan oikealta laidalta tulleiden vapaapotkujen ansiosta pallo löysi tiensä kahteen otteeseen Inter-maaliin.

Ensimmäinen vapari pomppi takatolpalle, jossa sekä Denis Abdulahi että Juho Mäkelä oli yrittämässä pariinkin otteeseen palloa ohi Magnus Bahnen. Lopulta "Kirurgin" pusku lähietäisyydeltä upposi Inter-maaliin.

Pari minuuttia myöhemmin Kulan kierteinen vapari löysi Timi Lahden, joka liukuu pallon tyylikkäästi verkon perukoille.

VPS jatkoi toisella puoliajalla sitä, mihin se oli ensimmäisellä jäänyt. Vaihdosta sisään tullut Eero Tamminen näytti välittömästi osaamistaan vieden VPS:n jo kolmen maalin johtoon. Pihtiputaan mies nousi ensin vasenta laitaa, leikkasi keskustaan ja laukoi pallon 25 metristä Inter-maalin takakulmaan. Tammisen ensimmäinen liigamaali Vepsun paidassa oli varmasti myös yksi kauden upeimmista.

VPS-laiturin osuma vaikutti naksauttavan myös vierasjoukkueen selkärangan, sillä Inter ei enää Mika Ojalan vaparia lukuun ottamatta päässyt maalintekopaikoille.

Vepsu pääsi lopulta juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan.