AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

30

(2-0)

Yleisöä 1622

FC Inter
4-3-3
vko.22 // 2.6.2015

Ennakko: VPS-FC Inter

Ennakko: VPS-FC Inter

Vaasan Palloseuralla löytyy itseluottamusta, vaikka se metsästää edelleen kauden avausvoittoa. Seuraava mahdollisuus on keskiviikkona, kun vastaan asettuu maaliahne FC Inter.

Sarjavitonen FC Inter on takonut liigassa peräti 18 maalia, joka on ottelumäärään suhteutettuna eniten kaikista joukkueista. Lisäksi se tulee Vaasaan hyvin levänneenä, sillä sen edellisestä ottelusta on tullut kuluneeksi jo yli viikko. Turkulaisjoukkue ei ole varmastikaan helppo pala.

- Inter on yksi liigan vahvimpia joukkueita. Se taistelee mitaleista tänä vuonna. Kotimaisten laatupelaajien (Ari) Nymanin, (Joni) Ahon, (Mika) Ojalan, (Vahid) Hambon, joka tuskin pystyy vielä keskiviikkona pelaamaan, ja (Henri) Lehtosen lisäksi Interin ulkomaalaiset hankinnat ovat hyviä ja vahvoja kavereita, VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen luettelee seuransa verkkosivuilla.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Inter ei ole onnistunut voittamaan viimeiseen kolmeen otteluun, joten myös heidän pelistään on löytynyt aukkoja.

- Jos vetäydymme, ne eivät kykene käyttämään vastahyökkäyksiään. Mutta toisaalta Inter on niitä joukkueita, jonka saa pois mukavuusalueeltaan aktiivisella prässäämisellä. Prässättiin tai ei, tärkeintä on, että etäisyydet eivät kasva ja tasapaino säilyy, Huttunen pohtii vaihtoehtoja.

RoPS-ottelussa VPS koki pahoja menetyksiä, kun topparipari Ville Koskimaa-Mikko Viitikko joutuivat jättämään leikin kesken erilaisten syiden takia: Koskimaa sai kovan iskun sääreen, Viitikko puolestaan ajettiin ulos kahden keltaisen kortin takia, ja hän onkin pelikiellossa keskiviikon kamppailussa.

- Meillä on silti hyvä tilanne. Koskimaa on täydessä iskussa ja Pablo (Tony Björk) tekee paluun. Hyvän pohjakunnon ansiosta hän on jo ysikymppisen kunnossa. (Jerry) Voutilainen, (Steven) Morrissey ja (Karl-Filip) Eriksson ovat varmuudella sivussa, Huttunen luettelee.

Interillä ei ole varaa aliarvioida vaasalaisia. Tämän tietää myös päävalmentaja Job Dragtsma.

- Tulokset eivät kerro kaikkea VPS:sta. He ovat pelanneet monta kertaa hyvin, mutta eivät ole saaneet tulosta. He tekevät varmasti kaikkensa saavuttaakseen ensimmäisen voittonsa. Meidän täytyy pitää huoli, ettei se tapahdu huomenna, sanoo Dragtsma Interin sivuilla.

Inter on pelannut kolme edellistä Veikkausliigaotteluaan ilman voittoa. Dragtsman mukaan voittojen tielle pitää palata pikaisesti. Tasapeleillä ei pitkälle pötkitä pitkässä sarjassa.

- Haluamme menestyä, joten tulevista peleistä pitää pystyä ottamaan myös voittoja. Meidän perustekeminen on ollut koko ajan hyvällä tasolla. Nyt tarvitaan päättäväisyyttä ja huolellisuutta lisää, korostaa Dragtsma.

Päättäväisyyttä Dragtsma toivoo erityisesti hyökkäyspeliin ja huolellisuutta puolustamiseen.

- Olemme pystyneet luomaan hyvin maalipaikkoja jokaisessa ottelussa. Ne pitää pystyä käyttämään päättäväisemmin hyväksi. Omassa päässä pitää olla vastaavasti paljon huolellisempi. Olemme päästäneet vastustajia liian helposti maalitilanteisiin, näkee Dragtsma.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella huomisesta VPS-ottelusta loukkaantuneet Jukka Lehtovaara, Kalle Kauppi, Diogo da Costa, Oskari Qvick, Vahid Hambo. Pelikiellon takia sivussa on Petros Kanakoudis.


VPS-FC Inter Hietalahden jalkapallostadionilla keskiviikkona 3.6. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.