AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC KTP
4-4-2

31

(1-0)

Yleisöä 1832

KuPS
4-5-1
vko.24 // 21.6.2015

​Ennakko: FC KTP-KuPS

​Ennakko: FC KTP-KuPS

FC KTP:n Veikkausliigakausi jatkuu maanantaina, kun se saa vieraita Savosta. Joukkueen vastustajaksi asettuu sarjassa kuudentena majaileva Kuopion Palloseura.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kerran aiemmin KTP:n kotiavauksessa, joka tosin pelattiin Myllykoskella, Kymenlaakson Sähkö stadionilla. Tasainen kamppailu päättyi tuolloin kuopiolaisten niukkaan 0-1 voittoon.

Joukkueet lähtevät maanantain kamppailuun hieman eri lähtökohdista. KuPSilla on allaan hieno voitto Maarianhaminasta, missä se voitti IFK:n täpärästi 3-2. Ennen IFK-voittoa savolaiset olivat pelanneet kolme vähämaalista tasapeliä.

– Maarianhaminassa saatiin ratkaisuja aikaiseksi. Nyt pitäisi saada jatkoa sille, KuPSin valmentaja Marko Rajamäki sanoo Savon Sanomissa.

Kotijoukkue lähtee puolestaan otteluun haastavista lähtökohdista, sillä alla on neljä voitotonta kamppailua eikä näissä otteluissa ole maaliverkko soinut kotkalaisten toimesta. Edellinen voitto on kuukauden takaa Pietarsaaresta, missä KTP voitti FF Jaron 2-0.

- Fakta on se, että kolme viimeistä peli ollaan hävitty ja yksi niistä kotona. Maaleja on mennyt omiin ja emme ole pystyneet niitä tekemään, joten tämä pitää kääntää toisin päin. Oma pää lukkoon ja kohti vastustajan maalia, KTP luotsi Sami Ristilä toteaa.

Kotijoukkuetta vaivannut loukkaantumissuma alkaa näyttää jo paremmalta. Varmuudella maanantain kamppailusta ovat poissa vain Samuli Kaivonurmi ja Joel Mero. Sasha Anttilainen sekä Josh Mulvany alkavat kuntoutumaan vammojensa jäljiltä ja olivat mukana joukkueen viimeistelyharjoituksissa sunnuntaina.

- Juhannus huilattiin ja sunnuntaina palattiin harjoituskentälle. Iloksi voi todeta, että pitkästä aikaa kentällä oli kahdeksantoista kenttäpelaajaa plus maalivahdit. En muista kuukauteen puoleentoista, että meillä olisi ollut näin hyvä tilanne. Sasha ja Josh olivat mukana koko harjoituksen, mutta nähtäväksi jää tuleeko maanantainen peli liian nopeasti heille. Mutta kaiken kaikkiaan erinomainen tilanne, Ristilä jatkaa.

Turussa Inter-pelissä jalkaansa loukannut ja siihen tikkejä saanut Niko Ikävalko oli myös mukana harjoituksissa, mutta hänen pelikuntonsa selviää vasta ennen peliä. Meron vamma vaati leikkaushoitoa, eikä häntä enää nähdä laina-ajan puitteissa KTP:n kokoonpanossa. Joukkueen kapteeni Valeri Minkenen sovittelee varoituksista tullutta pelikieltoaan.

KuPSin kokoonpanossa ei merkittäviä muutoksia tapahdu.

– Petteri Pennasen lisäksi Juha Hakola on varmuudella poissa Kotkan pelistä; Rajamäki toteaa.


FC KTP - KuPS Arto Tolsa Areenalla maanantaina 22.6. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.