KuPS
4-5-1
vko.25 // 22.6.2015

FC KTP:lle tärkeä kotivoitto (FC KTP-KuPS 3-1)

Arto Tolsa Areenalla nähtiin maanantaina kotivoitto, kun KTP oli KuPS:a parempi maalein 3-1. Kotkalaisten osumista vastasivat kaksi maalia tehnyt Juho Lehtonen sekä Tamas Gruborovics. KuPS:n ainokaisen viimeisteli Patrick Poutiainen.

Vierailija KuPS oli iskeä salamamaalin jo heti ottelun viidennellä minuutilla. KTP:n puolustus haki vielä askelmerkkejä, kun Urho Nissilän keskitys tavoitti maalin edessä vapaana olleen Chibuike Nnahin, joka ei kuitenkaan saanut laukausta aikaan.

Tämä herätti KTP:n, joka alkoi luomaan hyviä hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen. 18. minuutilla paine tuotti tulosta, kun Ville Oksanen antoi millintarkan keskityksen oikealta laidalta ja Juho Lehtonen pääsi nikkaamaan vapaasti maalin edestä helpottavan 1-0-maalin.

KuPS otti tämän jälkeen pallonhallinnan itselleen koko ensimmäisen puoliajan lopuksi. Vierasjoukkue ei pystynyt kuitenkaan aiheuttamaan suurempia sydämentykytyksiä kotiyleisölle ja KTP selvisi hyökkäysyrityksistä. Näin tauolle mentiin 1-0-kotijohdossa.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen tavoin vauhdikkaana ja yleisöystävällisenä pelinä. 52. minuutilla Ilari Äijälä nousi vasemmasta laidasta boksiin ja pelasi pallon vierelle Giorgi Ositashvilille, joka keskitti vitosen viivan tuntumaan ja sieltä Juho Lehtonen pääsi ohjaamaan KTP:n 2-0-johtoon. KuPS oli kaventaa heti parin minuutin päästä, kun Irakli Sirbiladze harhautteli itsensä rangaistuspilkun kohdalle vetopaikkaan, mutta laukaus kolahti tolppaan.

KuPS tuli vielä peliin mukaan 65. minuutilla, kun Ebrima Sohna syötti KTP:n puolustuksesta tulleen purkupallon vierelleen Patrick Poutiaiselle, joka tykitti noin 30 metristä upean laukauksen verkkoon.

Ottelun loppu mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, ja tunteet kävivät ajoittain erittäinkin kuumina. 81. minuutilla KTP onnistui iskemään lopullisen niitin kamppailulle. Josh Mulvany lähetti Ilari Äijälän juoksuun vasemmalle laidalle ja "Iltsu" keskitti pilkun tuntumaan, josta Tamas Gruborovics pääsi iskemään luvuiksi 3-1. KuPS oli vielä päästä kaventamaan lisäajan puolella, mutta Joachim Osvold puski Dani Hatakan keskityksen takatolppaan. Näin ollen lopputulokseksi kirjattiin 3-1.