AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

21

(2-0)

Yleisöä 4768

HJK
5-4-3
vko.27 // 9.7.2015

Ennakko: RoPS-HJK

Ennakko: RoPS-HJK

Keskuskentän uusi pääkatsomo saa arvoisensa vihkiäiset. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan viikonloppu alkaa todellisella kärkikamppailulla, kun RoPS ja HJK iskevät yhteen Rovaniemen Keskuskentän pääkatsomon vihkiäisottelussa.

Otteluun lähdettäessä joukkueita erottaa neljä pistettä HJK:n eduksi, mutta RoPSilla on kaksi ottelua vastustajaa vähemmän pelattuna, joten panokset ovat todella kovat.

RoPS-luotsi Juha Malinen tietää että ottelussa pelataan lopputuloksesta ja siihen joukkue tarvitsee kaiken osaamisensa ja voimavaransa.

- On tärkeää saada ylimääräinen häly joukkueen ympäriltä pois ja keskittyä otteluun kunnolla, jotta saadaan paras irti joukkueesta. Sunnuntain Kotka-ottelun taso ei riitä, vaan meidän pitää ottaa siitä ottelusta useita askelia eteenpäin, sanoo RoPS-luotsi Malinen ja lupaa joitain muutoksia joukkueensa kokoonpanoon.

Malisen mielestä HJK on saanut turhaakin kritiikkiä siitä, että pistemenetyksiä on sillekin tullut jo useita tällä kaudella.

- Ilman muuta kyseessä on Suomen kovin jalkapallojoukkue, joka on moninkertainen Suomen mestari. Ei mikään joukkue voi kaikkia otteluita voittaa, ymmärtää Juha Malinen helsinkiläisjoukkuetta.

Tosiasia kuitenkin on, että HJK on koonnut kolmesta viime ottelustaan vain kaksi pistettä. Päävalmentaja Mika Lehkosuolla on vaihtoehtoja käytettävissään ja muutoksia lienee tiedossa myös vieraiden miehitykseen. Paluun HJK:n riveihin tekevä Macoumba Kandji ei kuitenkaan ole edustuskelpoinen vielä heinäkuun puolella.

Rovaniemeläiset ovat hävinneet Veikkausliigassa edellisen kerran toukokuun puolella, kun se kärsi niukan 1-0 tappion IFK Mariehamnille. Ahvenanmaalla kärsityn tappion jälkeen hienoon nousuun lähtenyt rovaniemeläisjoukkue on pelannut jo kahdeksan tappiotonta ottelua putkeen, voittaen näistä viisi. Kovan kesänaloituksensa myötä pohjoisen ykkösjoukkue on noussut sarjataulukossa Klubin kovimmaksi uhkaajaksi neljän pisteen päähän helsinkiläisistä.

- Jokainen tiedostaa tämän ottelun tärkeyden. Kausi on hieman yli puolivälissä ja vaikka vielä monta peliä onkin jäljellä, niin näissä otteluissa pedataan asetelmia loppukaudeksi. Kaikkien pelaajien fokus on oltava sataprosenttisesti RoPS-pelissä, muuten meille on tiedossa todella vaikea ilta, päävalmentaja Mika Lehkosuo painottaa.

Klubin riveistä on perjantain kärkikamppailussa sivussa Nikolai Alhon ja Formose Mendyn lisäksi myös maanantain Stadin derbyssä kolhun saanut Veli Lampi.

Yksi asia ottelussa kuitenkin on varmaa ja sen tietää myös RoPS-luotsi Malinen.

- Kauden yleisöennätys rikkoontuu perjantaina aivan varmasti. Väitän että paikalla on yli 5000 jalkapalloilun ystävää kannustamassa RoPS:aa voittoon, Malinen uskoo vahvasti.

Lue IS:n otteluennakko täältä.


RoPS - HJK Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 10.7. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.