5-4-3
vko.27 // 10.7.2015

RoPS kaatoi HJK:n (RoPS-HJK 2-1)

Kokko teki RoPS:n toisen maalin. (Kuva: Juha Tamminen.)

RoPS nappasi perjantaina maukkaan kotivoiton, kun se kaatoi HJK:n maalein 2-1 (2-0). RoPS:n maalit tekivät Juha Pirinen ja Aleksandr Kokko.

Rovaniemen Palloseura marssii ihan oikeasti Veikkausliigan mestaruustaistoon. Helsingin Jalkapalloklubin kaato perjantai-illan kärkiottelussa kertoi, että RoPS ansaitsee paikkansa liigan kärkikaksikossa. RoPS vauhditti helsinkiläisten minikriisiä iskemällä 2-1 (2-0) voiton Juha Pirisen ja Aleksandr Kokon avausjakson maaleilla.

RoPS palkitsi uuden stadionin avajaisissa 2000-luvun ennätysyleisönsä, 4768 maksanutta, huikealla esityksellä, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

RoPSin hahmo perjantain ottelussa oli brassimaalivahti Ricardo, joka oli monessa mukana. Hänen jalastaan lähti syöttö avausmaaliin. Pallo tuli suoraan laituri Juha Pirisen juoksulinjalle ja hän tälläsi pallon voimalla keskelle maalia vartin kohdalla. HJK-toppari Valtteri Moren sähelsi tilanteessa sen verran, että Pirinen pääsi nokitusten ex-Rops-vahdin Saku-Pekka Sahlgrenin kanssa. Osuma oli Piriselle kauden viides.

RoPS naulaisi ottelua avausjakson viimeisellä minuutilla Mosa Yaghoubin laakavaparista. Palloa pelasivat RoPS-topparit Obilor ja Abdou Jammeh, ennenkuin Aleksandr Kokko survoi kauden 11. maalinsa. Kokkoa potkittiin tilanteessa päin naamaa, mutta liigan ykköstykki käveli omin jaloin tauolle.

HJK marssitti 2. jaksolla kentällä ison japanilaiskärjen Mike Havenaarin, joka aiheutti heti hämmennystä RoPS-puolustuksessa. Ricardo lähti HJK-hyökkääjää vastaan vieraiden vastaiskussa ja kaatoi Havenaarin. Erotuomari Mattias Gestranius vei pallon rankkaripilkulle. Erfan Zeneli viimeisteli alanurkkaan 2-1 kun ottelukello näytti 52. minuuttia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Ricardo teki todellisen haamupelastuksen siirtämällä Toni Kolehmaisen läheltä tulleen ohjauksen ohi maalin. Ricardo ehti torjua vielä HJK-hyökkääjä Jallown puskun ja 2-1 jäi loppunumeroiksi.