4-5-1
vko.27 // 12.7.2015

Ilvekselle kotivoitto (Ilves-KuPS 1-0)

Ilves otti tärkeän voiton. (Kuva: Juha Tamminen.)

Tammelan stadionilla nähtiin sunnuntai-iltana jälleen kerran upea jalkapallonäytelmä, kun Ilves ja KuPS ottivat mittaa toisistaan. Väkeä oli paikalla 4000 ja itse ottelu tarjosi runsaslukuiselle tamperelaisyleisölle kosolti viihdettä. Lopputuloksena Ilveksen 1-0-kotivoitto.

Ilves sai luotua ottelun ensimmäiset maalintekotilanteidenpoikaset. Ensin 5. minuutin kohdilla joukkue hyökkäsi vauhdikkaasti vasemmalta laidalta ja lopulta pallo pelattiin boxiin Eero Korteelle, mutta mies ei aivan yltänyt ohjaamaan palloa. Sitten vartin kohdilla Ilves tuli taas vasemmalta ja pallo pyöri kuopiolaisten maaliviivalla asti, mutta KuPS-molari Tomi Maanoja sai kuin saikin pallon syliinsä.

Etenkin ottelun avausjaksolla nähtiin hienoja ja rajuja kaksinkamppailuja. Taklauksia jaeltiin puolin ja toisin, ja Tammelan yleisömeri antoi jatkuvasti suosiotaan pelaajille. Ilveksen Jonne Hjelm oli todella lähellä tehdä kotijohto-osuman puolen tunnin kohdilla, mutta kahdeksasta metristä lähtenyt tykitys viuhahti puoli metriä vasemmalta ohi. Heti pari minuuttia myöhemmin esimerkillisesti läpi matsin taistellut Ilves-kapteeni Antti Hynynen keskitti oikealta maalille, missä Mika Lahtinen oli avopaikassa, mutta pusku lensi Tammelantorille asti.

KuPS pääsi kunnolla peliin mukaan vielä avausjakson lopulla ja joukkue sai luotua pari erittäin vaarallista tilannetta. Etenkin kuopiolaisten isokokoiset hyökkääjät, Irakli Sirbiladze sekä kapteeni Miikka Ilo, olivat ajoittain vaikeita pideltäviä kotipuolustukselle. Tauolle asteltiin kuitenkin kiikarilukemissa.

Toinen 45-minuuttinen käynnistyi varsin rauhallisesti ja tunnustellen, mutta hiljalleen molemmissa päissä alkoi tapahtua. KuPS haki ratkaisuja jatkuvasti pitkillä palloilla ja joka kerta Ilves-boxissa saatiinkin aikaan kunnon kaksinkamppailupainit. Kotipuolustus Heikki Ahon johdolla oli silti kivikova.

Toisen jakson alkupuolisko oli kohtalaisen sekavaa pelaamista ja molemmilta joukkueilta nähtiin paljon harhasyöttöjä. Kuin tyhjästä nähtiin kuitenkin ottelun ratkaisu. 68. minuutin hujakoilla Ilveksen Lada Lahtinen sai pallon haltuunsa boxissa ja KuPS-puolustus kamppasi miehen nurin. Taas kerran hienon ottelun pelannut Tomi Petrescu laukoi tilanteesta seuranneen rangaistuspotkun maaliin ja kovaääniset juhlat alkoivat Tammelassa. 1-0.

Heti Ilveksen johtomaalin jälkeen vierasjoukkue KuPS hyökkäsi pari kertaa vaarallisesti ja tasoitusmaali oli kohtalaisen lähellä. Vieraiden paras tasoituspaikka aukesi 76. minuutilla vaihtomies Ilmari Niskaselle, joka laukoi tulisesti 25 metristä, mutta kentän parhaana palkittu Ilves-molari Mika Hilander esitti niin näyttävän yhden käden torjunnan, että kotiyleisön riemukohahdus kuului varmasti Teiskoon asti.

KuPS ei saanut lopulta aikaiseksi juuri minkäänlaista loppukiriä ja parhaat paikat lopussa avautuivatkin Ilvekselle. Petrescun maali jäi ottelun ainoaksi ja näin kovassa kotivireessä olevalle Ilvekselle 1-0-kotivoitto.