AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC KTP
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 2645

HJK
4-4-3
vko.38 // 26.9.2015

Ennakko: FC KTP-HJK

Ennakko: FC KTP-HJK

FC KTP saa tällä kaudella ensimmäistä kertaa vieraakseen puolustavan mestarin HJK:n tutulle Arto Tolsa areenalleen.

Joukkueet ovat kuitenkin kohdanneet jo kahdesti Helsingissä ja molemmilla kerroilla kotkalaisille on jäänyt käteen kliseisesti vain se luu, vaikka joukkue oli molemmissa otteluissa hyvin pelissä mukana. Sekä kauden alkumetreillä huhtikuussa, että heinäkuun lopulla KTP kärsi kirvelevän maalin tappion ja lisäksi molemmissa otteluissa kotijoukkue ratkaisi ottelun aivan loppuhetkillä.

Vierailijaksi saapuva HJK on pienimuotoisessa kriisissä. Viime vuosina yleensä kauden päätteeksi mestaruutta juhlinut helsinkiläisryhmä on hävinnyt viimeisissä otteluissaan niin ikään mestaruutta tavoitteleville Rovaniemelle että Seinäjoelle ja joukkueella on kipeä tarve lisäpisteisiin, mikäli se haluaa pysyä mestaruuskahinoissa. HJK on melkoisessa loukkaantumissumassa, mutta siitä huolimatta Kotkaan saapuu sunnuntaina tasokas ryhmä.

- Fakta on kuitenkin se, että laadukas joukkue astelee vastaan. He eivät vaan ole suorittaneet omalla tasollaan. HJK on aina iso vastus ja nyt tämän Suomen Cup-viikonlopun teemalla voi sanoa, että tämä on meidän cup-finaali, KTP-luotsi Sami Ristilä toteaa.

Sunnuntain ottelu on molemmille joukkueille peräti kolmas kamppailu viikon sisään. Vahvoilla tulee varmasti olemaan se joukkue, joka on onnistunut palautumisessa ja voimien jaossa paremmin.

Pelaajien loukkaantumistilanne ja pelikiellot eivät pahemmin haittaa kotkalaisryhmää. Joukkueen kippari Valeri Minkenen sai IFK-ottelussa varoitustilinsä täyteen ja huilaa Klubi-matsin. Toisaalta edellisestä pelistä poissa ollut Ville Oksanen palaa kokoonpanoon. Sairastuvallakaan ei ole ruuhkaa, sillä yhtään varmaa poissaolijaa ei ole. Pieniä kolhuja on muutamalla pelaajalla ja heidän pelikunto selviää ottelupäivänä.

Klubin pelaajistoon saadaan jälleen loukkaantuneiden listoilta kolme tärkeää paluun tekijää. Paluun kokoonpanoon tekevät kapteeni Markus Heikkinen ja keskikentän keskustassa viihtyvät Guy Moussi ja Toni Kolehmainen.


FC KTP - HJK sunnuntaina 27.9. kello 18.30 Arto Tolsa Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.