HJK
4-4-3
vko.38 // 27.9.2015

HJK nousi tasapeliin Kotkassa (FC KTP-HJK 1-1)

FC KTP ja HJK pelasivat sunnuntaina tasapelin Kotkassa. Ottelu päättyi lukemiin 1-1 (1-0). KTP:n johtomaalin iski Nosh A Lody, Klubin tasoituksen viimeisteli gambialaiskärki Ousman Jallow.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli KTP:n hallintaa. Ottelun avausmaalin viimeisteli kotkalaisten keskuspuolustaja Nosh A Lody, joka ohjasi maalin edustalta kulmapotkun jälkitilanteesta lähteneen laukauksen verkkoon juuri ennen taukovihellystä.

Klubin avauspuoliajan ratkaisut olivat suurimmaksi osaksi heikkoja. Thomas Dähne Klubin maalilla piti joukkuetta pystyssä ja esitti pari hyvää venytystä ja yhden upean torjunnan Ilari Äijälän komeaan yritykseen.

Toisella jaksolla kentälle asteli sisuuntunut HJK. Helsinkiläiset olivat päättäneet kääntää ottelun edukseen ja tilanteita alkoi olla monta pykälää enemmän KTP:n maalilla. Kotkalaisten maalivahti Craig Hill venyi kuitenkin hienoihin pelastuksiin ja Klubin yritykset kilpistyivät kotkalaiskassariin kerta toisensa jälkeen.

Ousman Jallow'lle tarjoiltiin ratkaisun avaimia, kun gambialainen pääsi puskemaan avoimesta paikasta. Pusku kuitenkin epäonnistui ja peliväline suuntautui muutaman metrin yli maalin.

Seuraavasta paikastaan Jallow ei kuitenkaan enää erehtynyt. Hyökkääjä sai Rasmus Schülleriltä loistavan läpisyötön ja kirmasi karkuteille. Läpiajon päätteeksi kärkimies viimeisteli varmasti ohi Hillin ja tasoitti ottelun.

Klubille jäi vielä 15 minuuttia aikaa johtomaalin hakuun, mitä sinivalkoiset yrittivätkin aktiivisesti. KTP:n puolustuksen sumputustaktiikka kuitenkin toimi tarpeeksi hyvin ja Demba Savagen, Atomin, Macoumba Kandjin ja Schüllerin yritykset jäivät puolittaisiksi.

Lisäajalla Klubi rakensi vielä hyvän tilanteen, mutta hirvittävä maalinedusruuhka ei tuonut helpottavaa voittomaalia ja ottelu päättyi tasapeliin.

Mestaruustaistoa ajatellen HJK:n asemat alkavat olla tiukat. RoPS karkasi sunnuntain VPS-voitollaan jo seitsemän pisteen päähän ja vaikka rovaniemeläiset ovatkin pelanneet pelin enemmän, alkaa etumatka olla jo vaikeasti kurottavissa.