4-3-3
vko.39 // 4.10.2015

FC Lahti kaatoi FC Interin (FC Lahti-FC Inter 3-1)

FC Lahti juhli kolmea pistettä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kaatoi kotiyleisönsä edessä FC Interin 3-1 (2-0). FC Lahden maaleista vastasivat Xhevdet Gela kahdesti ja Leandro Alves kertaalleen. Turkulaisten lohdutuksen viimeisteli Kalle Kauppi.

FC Lahti nappasi komean 3-1 -voiton turkulaisesta FC Interistä Kisapuiston iltapäivän heleässä syyssäässä. Kuhnureitten maaleista vastasivat Matheus Alves ja Xhevdet Gela kahdesti. Interin ainokaisen viimeisteli Kalle Kauppi.

Ottelu alkoi varsin tunnustellen ja ensimmäisellä vartilla ei paikoilla juhlittu. Heti vartin jälkeen Matheus Alves rynni yllättäen vasemmalta ohi Inter-puolustajien ja keskitti korkean pallon pilkun tietämille. Xhevdet Gela nousi korkeimmalle ja painoi pallon ohi Interin maalia vartioineen Eemeli Reposen ja siirsi Kuhnurit 1-0 -johtoon. Maalin jälkeen Inter pääsi peliin paremmin mukaan ja olikin tasoittaa pelin. Kaan Kairisen tulinen vapaapotku olisi mennyt Lahden maalin yläkulmaan, mutta Henrik Moisander sai kätensä väliin ja torjui pallon kulmaksi.

Hieman puolen tunnin jälkeen Lahti iski jälleen. Alves sai pallon rangaistusalueen rajalla ja harhautti vierailijoiden puolustajia kaksin kappalein. Tarkka ja kova veto Interin verkkoon ja kotijoukkue siirtyi 2-0 -taukojohtoon.

Toiselle jaksolle Lahti joutui suorittamaan pelaajavaihdon, kun Matheus Alves loukkaantui ja kentälle asteli Pekka Lagerblom. Lagerblom hallitsikin keskikenttää jälleen isännän ottein. Seuraavan maalin iski kuitenkin FC Inter. Kalle Kauppi jäi aivan vapaaksi Interin kulman jälkeen ja turkulaisella oli aikaa sijoittaa pallo varmasti maaliin. Lahti kuitenkin iski välittömästi takaisin. Ottelua oli takana noin 55 minuuttia kun Drilon Shala ja Aleksi Paananen riistivät pallon Interin keskikentältä. Pallo ajautui Lagerblomille, jonka millintarkka ja oikein ajoitettu syöttö tavoitti karkuun juosseen Gelan. Hyvällä pelipäällä ollut Gela ei läpiajosta erehtynyt, vaan siirsi Lahden 3-1 -johtoon.

Ottelun lopussa Interin Petros Kanakoudis ajettiin ulos toisella keltaisella ja ylivoima toi Lahdelle entistä enemmän tilaa. Eemeli Reponen Interin maalilla kesti Kuhnureitten loppurynnistyksen torjuen muun muassa Aleksi Ristolan kovan vedon. Näin ollen loppulukemat kirjattii FC Lahdelle 3-1.