AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-5-1

21

(2-0)

Yleisöä 4272

KuPS
4-4-2
vko.41 // 17.10.2015

Ennakko: RoPS-KuPS

Ennakko: RoPS-KuPS

Veikkausliigassa kakkosena ennen kahta viimeistä ottelukierrosta majaileva Rovaniemen Palloseura lähtee sunnuntaiseen kohtaamiseen Kuopion Palloseuraa vastaa "kovat piipussa". Ottelu on kaikkien aikojen ottelu rovaniemeläisjoukkueelle.

Rovaniemellä on luvassa iso ja hieno ottelutapahtuma. Otteluun on tulossa suuri yleisöjoukko ja kuopiolaiset pääsevät pelaamaan viimeisen vieraspelinsä hienossa ympäristössä. Peliin lähdetään taistelutahtoisella mielellä.

- On kiva päästä pelaamaan huikean sarjakauden pelannutta RoPS:ia vastaan. Me tiedämme aika tarkkaan, mitä sieltä on tulossa vastaan. Alusta saakka meidän on oltava hereillä, jotta ei jäädä alkuhurmoksen alle. Siihen me olemme valmistautuneet, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki korostaa.

- RoPS on 65 vuotta vanha seura ja minä vielä kaukana tuosta lukemasta, mutta silti kyseessä on minusta kaikkien aikojen rovaniemeläisottelu. Nyt pelataan konkreettisesti mitaleista ja mestaruudesta ja toivottavasti täyden kotikatsomon edessä, toteaa RoPS-valmentaja Juha Malinen innoissaan.

Malisen mukaan KuPS on ollut aiemmin tällä kaudella ollut vaikea vastus RoPSille, mutta nyt tavoite on näyttää savolaisille kuka on kentän herra.

- Meidän on kyettävä vastaamaan KuPSin fyysisyyteen ja kovuuteen. Meidän pitää näyttää millaista peliin valmistautumisen nautinto ja iloisuus ovat olleet, RoPS-luotsi toteaa varmasti.

Sunnuntainen ottelu toimii samalla hyvänä testinä KuPS-joukkueen nuorille pelaajille, miten he käsittelevät tilanteen.

- Emme epäile hetkeäkään, etteivätkö he selviytyisi. Meillä on vahva usko joukkueen nuorisokaartiin. Kaikki valmistautuminen peliä varten on sujunut hyvin ja terveystilanteemme on myös hyvä, Rajamäki muistuttaa.

KuPSiltya pelikiellossa ei ole tällä hetkellä ketään ja maajoukkuereissuilla olleet pelaajat ovat palanneet ajoissa takaisin. Keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen ja puolustaja Stephen McCarthy eivät pelaa sunnuntain pelissä. Puolustaja Dani Hatakan ja hyökkääjä Tristan Bowenin pelaaminen on vielä toistaiseksi epävarmaa.


RoPS - KuPS Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 18.10. kello 14.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.