FC KTP
4-4-2
vko.41 // 18.10.2015

VPS ja FC KTP tasatulokseen (VPS-FC KTP 1-1)

Juho Mäkelä kaunisteli maalisaldoaan, mutta epäonnistui rankkarissa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS ja FC KTP eivät saaneet Vaasassa eroa toisistaan vaan jakoivat pisteet Juho Mäkelän ja Ilari Äijälän maalien turvin 1-1 (0-0). Kumpikaan joukkue ei ole vielä pystynyt varmistamaan liigapaikkaansa ensi kaudeksi.

Liigakauden viimeisessä kotiottelussaan VPS loi heti ensimmäisistä hetkistä alkaen huippuvaarallisia maalintekopaikkoja KTP:n kenttäpuoliskolle. Jo toisella peliminuutilla Steven Morrissey pääsi boksin rajalta kokeilemaan, mutta Craig Hill torjui vain vaivoin jamaikalaishyökkääjän laukauksen.

Viidennellä peliminuutilla pallo vietiin rangaistuspilkulle, kun se hetkeä myöhemmin oli osunut KTP-pelaajan käteen. Juho Mäkelän rankkarin tielle syöksyi kuitenkin jälleen Hill.

Vaasalaistilanteiden jälkeen pelin suunta vaihtui useammaksi minuutiksi. KTP painoi rajusti peliä kohti VPS-päätyä, mutta puolustus maalivahti Henri Sillanpään johdolla kesti.

Ennen taukoa VPS sai jälleen paremmin otetta pelistä, mutta taukoa lähdettiin viettelemään lopulta 0-0-tilanteessa.

Myös toinen puoliaika alkoi VPS-tahdissa.

Andre Clennon käänsi boksin rajalta maalinedustalle, josta Mäkelä pääsi jatkamaan, mutta KTP-vahti jatkoi hyviä otteitaan huipputorjunnalla.

Hetkeä myöhemmin Valeri Minkenen tulitti kohti yläkulmaa, mutta Henri Sillanpää syöksyi loistavaan torjuntaan.

Kun ottelua oli lähes tunnin verran pelattu, Mäkelä paikkasi rankkariepäonnistumisensa ja laukoi jo kauden 16. täysosumansa. Pyry Soiri keskitti matalan pallon boksiin, josta se kimpoili taakse Mäkelälle. VPS-hyökkääjä sijoitti pallon vasemmalla jalallaan oikeaan alakulmaan.

Vain muutama minuutti edellisestä VPS rikkoi rankkarialueella ja pallo vietiin jo toistamiseen ottelussa pilkulle. KTP:n Ilari Äijälä latasi pallon varmasti maaliin.

Ville Koskimaa pääsi vielä ennen ottelun loppua lataamaan vaparin jälkitilanteesta pallon kohti KTP-maalia, kun matkaa oli noin seitsemän metriä. Craig Hill pelasti tilanteen jalkatorjunnallaan.