AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-1-2

11

(0-0)

Yleisöä 3476

FC KTP
4-4-2
vko.41 // 17.10.2015

Ennakko: VPS-FC KTP

Ennakko: VPS-FC KTP

Veikkausliigakautta 2015 on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta. Panokset ovat valtavat sekä mitalikamppailuissa että säilymistaisteluissa, joissa voi tapahtua vielä suuriakin muutoksia.

Vaasan Palloseura nousi eilisellä Ilves-vierasvoitolla kymmenenneksi tiputtaen FC KTP:n liigakarsijan paikalle. Kotkalaiset hengittävät kuitenkin vaasalaisten niskaan vain pisteen perässä.

Jotta jännitys kohoaisi äärimmilleen, kohtaavat VPS ja KTP toisensa sunnuntaina Kaarlen kentällä. Voitolla VPS varmistaisi sarjapaikkansa ensi kaudeksi, puolestaan tasuri tai tappio jättäisi kaiken vielä avoimeksi viimeiselle ottelukierrokselle.

Kaukana ei ole myöskään sarjajumbo FF Jaro, joka on Vepsusta neljän pisteen päässä.

VPS:n torstainen vierasvoitto Ilveksestä lupailee vaasalaisnäkökulmasta sunnuntaille hyvää. Varsinkin Vepsun hyökkäyspeli toimi erinomaisesti joukkueen latoessa kolme osumaa toisella puoliajalla.

- Meillä toimi pelissä moni asia puolustus- ja hyökkäyssuuntaan. Ne me otetaan mukaan seuraavaan peliin, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen lupaa.

Maalipörssin kärkimies Juho Mäkelä, jamaikalaishyökkääjä Andre Clennon ja vaihdosta kentälle tullut Steven Morrissey olivat erityisen pirteitä Tammelan syysillassa.

- Ollaan tehty suhteellisen hyvin maaleja. Maalipaikkoja on luotava myös KTP:tä vastaan, jotta voitamme. Puolustuspäässä täytyy minimoida vastustajan maalipaikat.

KTP starttasi pitkälle vierasreissulle Vaasaan jo lauantai-aamuna. Joukkue viettää yön Vaasassa ja vetää vielä viimeistelyharjoitukset sunnuntai-aamuna ennen iltapäivän tuiki tärkeää kamppailua.

VPS:n pelaajatilanne on hyvä. Pikkuhuuhkajat Pyry Soiri ja Eero Tamminen palaavat kokoonpanoon sekä mahdollisesti myös nilkkavammasta toipuva Jerry Voutilainen.

KTP pääsee kamppailuun hyvin levänneenä ja harjoitelleena. Joukkueen edellinen kamppailu oli lokakuun alussa, mistä se kampesi äärimmäisen tärkeät kolme pinnaa "Iltsu" Äijälän osumalla. Loukkaantumistilanne joukkueessa on hyvä, sillä vain Sasha Anttilainen lienee ulkona päävalmentaja Sami Ristilän tehdessä valintoja joukkueen kokoonpanoon.


VPS - FC KTP Kaarlen kentällä sunnuntaina 18.10. kello 14.00. Ottelu on mukana Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.