AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 8.7.2024

SJK taisteli pisteet AC Oululta (AC Oulu-SJK 1-2)

SJK taisteli pisteet AC Oululta (AC Oulu-SJK 1-2)

Kuva: Iitu Lehtonen

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi jo kauden kolmannen voittonsa AC Oulusta, kun seinäjokelaiset hakivat maanantaina 2–1-vierasvoiton Pohjois-Pohjanmaalta.

Kotijoukkue AC Oulu tuli otteluun vahvasti ja onnistui tuottamaan SJK:lle vaikeuksia heti alussa. Viime viikon kohtaamisesta oppineena kotijoukkue prässäsi korkeammalta, minkä myötä Kerhon pallollinen peli tökki etenkin alussa.

SJK:n kolmen topparin puolustus joutui nöyrtymään jo 8. minuutilla, kun Daniel Barrow vapautti Justin Rennicksin läpiajoon Kelvin Piresin ja Fallou Ndiayen välistä. Nopea jenkkihyökkääjä nostin pallon taidokkaasti SJK-vahti Roope Paunion yli maaliin, ja kotijoukkue siirtyi johtoon.

Kerho alkoi saada pallollista peliään kuntoon parinkymmenen minuutin pelaamisen jälkeen, mutta yritys ei tuottanut edes todellisia maalintekopaikkoja ensimmäisen 40 minuutin aikana. Sen sijaan vahvasti puolustaneet oululaiset olivat lähellä 2–0-osumaa, kun Niklas Jokelainen petasi Rennicksille huippupaikan SJK-maalin edustalla, mutta Ndiaye ehti blokkaamaan hyökkääjän laukauksen.

Ensimmäisen 45-minuuttisen loppu oli kuitenkin vierasjoukkueen, sillä Kerho latoi vielä ennen taukoa kaksi maalia ja pääsi huilaamaan johtoasemassa. SJK:n ensimmäisestä vastasi Rasmus Karjalainen 41. minuutilla Markus Arsalon hienon pystysyötön jälkeen. Karjalainen otti pallon haltuun, haki vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi pelivälineen tulisesti taka-alakulmaan.

Hetkeä myöhemmin oli Pyry Hannolan vuoro heiluttaa maaliverkkoa. Babacar Fatin pitkä rajaheitto vapautti Jaime Morenon etenemään vasemmalta laidalta, ja hyökkääjä pelasi pallon toiseen aaltoon Hannolalle, joka iski pelivälineen komeasti etuylänurkkaan, kun menossa oli avausjakson lisäajan kolmas minuutti.

SJK siirtyi toisella jaksolla neljän puolustajan linjaan, kun Koivisto tuli vaihtoon, ja hänen paikkansa nappasi hyökkääjä Eetu Mömmö. Pelillisesti SJK hallitsi tapahtumia ensimmäisen vartin ajan prässäämällä vahvasti ja pitämällä palloa, mutta kotijoukkue vaihtoi uuden vaihteen silmään tunnin paikkeilla ja alkoi luoda tasaisesti tilanteita Kerhon päätyyn.

Roope Paunio oli kuitenkin totuttuun tapaan vahvassa vedossa ja selvitti isäntien pyrkimykset kerta toisensa jälkeen. Muun muassa Otto Salmensuu ja Julius Körkkö lähettivät laadukkaat laukaukset kohti SJK-maalia, mutta Paunio kesti.

Lisää uutisia