AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 13.6.2024

AC Oulun valmennusmuutokset kierroksen puheenaihe - "Jotain muutoksia oli tehtävä"

AC Oulun valmennusmuutokset kierroksen puheenaihe - "Jotain muutoksia oli tehtävä"

Keskiviikon FC Lahti-ottelu jäi Rauno Ojasen viimeiseksi otteluksi AC Oulun peräsimessä toistaiseksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa pelattiin taas värikäs ja tapahtumarikas kierros keskiviikkona. Jälkimaininkien ykköspuheenaiheeksi nousi AC Oulun torstaina julkaisemat muutokset valmennuksessa.

AC Oulu tiedotti torstaina tehneensä muutoksia joukkueen valmennukseen, kun päävalmentajana toiminut Rauno Ojanen sekä pelillisestä prosessista vastanneet Tuomas Silvennoinen ja Mikko Viitsalo saivat lähteä. AC Oulu on tällä hetkellä kymmenentenä voitettuaan yhden ottelun ja pistesaldo näyttää kahdeksaa.

- En voi sanoa olevani hirveän yllättynyt, vaikka tietenkin potkut ovat aina jollain tavalla yllättäviä ja ikäviä. AC Oulu on kuitenkin selkeästi alisuorittanut tällä kaudella, vaikka saivat kaivettua tärkeän tasurin eilen. Ennen kauden alkua he puhuivat mitalitavoitteesta, mutta ovat nyt kaukana siitä. Jotain muutoksia oli tehtävä ja valmentajan vaihtaminen on yleensä se ratkaisu, Ruudun asiantuntija Tuija Hyyrynen miettii.

Kärki tiivistyi entisestään, kun tappioitta alkukauden pelannut KuPS hävisi kotonaan Hakalle 0-1.

- Hakan voitto Kuopiossa oli kyllä kierroksen yllätys. Katsoimme sivusilmällä sitä peliä studiossa ja kyllähän siinä KuPS:lla paikkoja oli, mutta Hakan puolustus kesti. Se oli Hakalta kova päänahka.

Veikkausliigan runkosarjan puoliväli on ylitetty ja edessä on jännittävä loppukausi, sillä koko kärkikuusikko mahtuu viiden pisteen sisään toisistaan.

- Onhan sarja huikean tasainen. Tämä oli HJK:lle hyvä kierros, kun he voittivat odotetusti oman ottelunsa ja samaan aikaan KuPS ja VPS menettivät pisteitä. Sarjan kärki on kyllä todella tasainen tällä hetkellä.

Veikkausliiga jatkuu jälleen ensi viikon keskiviikkona 19.6., jolloin juhannuksen kunniaksi pelataan yöttömän yön kierros. Edessä on täysi kierros ja kaikki ottelut alkavat kello 21.00.

Lisää uutisia