AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 30.5.2024

Ruudun studio-otteluna AC Oulu-HJK – ”Lähtökohdat otteluun ovat erittäin mielenkiintoiset”

Ruudun studio-otteluna AC Oulu-HJK – ”Lähtökohdat otteluun ovat erittäin mielenkiintoiset”

Ruudun studiossa pureudutaan AC Oulun ja HJK:n otteluun. (Kuva: Iitu Lehtonen)

Veikkausliigan kierros pyörähtää käyntiin perjantaina ja Ruudun studiossa isketään kiinni AC Oulun ja HJK:n väliseen otteluun. Studiossa seurataan myös muita perjantain huippuotteluita.

Perjantaina kohtaavat kaksi joukkuetta joiden alkukaudet ovat olleet ennakko-odotuksia haastavammat. Kovin tavoittein kauteen lähteneet oululaiset ovat vielä kokonaan ilman voittoja ja pitävät tällä hetkellä toiseksi viimeistä sijaa. HJK on ehtinyt jo vaihtaa päävalmentajaa, kun Toni Korkeakunnas korvasi Ferran Sibilan ja hallitseva mestari hakee uutta nousua sekavan kevään jälkeen.

- Lähtökohdat otteluun ovat molemmille erittäin mielenkiintoiset. AC Oulun tilanne on tällä hetkellä tosi tukala ja heillä alkaa hiljalleen olla se pakkovoiton paikka. Siellä on sikäli mielenkiintoinen tilanne, että he ovat nyt selkä seinää vasten ja voittoja on tultava.

- Valmentajanvaihdosta huolimatta HJK ei ole vielä ryöminyt kuopasta pois. Kahdesta edellispelistä otetut neljä pistettä on tuloksellisesti varmasti ihan OK, mutta pelillisesti heillä on vielä tekemistä. Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan heidän pelaamisensa on menossa, studioisäntänä toimiva Tero Karhu listaa ottelun pointteja.

Studiossa paneudutaan erityisesti HJK:n vaihdoksen jälkeiseen aikaan.

- Nostamme studiossa esiin asioita, jotka ovat jo muuttuneet HJK:n pelaamisessa ja niitä asioita, joissa HJK:n pitää parantaa noustakseen sille tasolle mihin se kuuluu.

Studio-ottelun lisäksi perjantaina seurataan myös kierroksen muita otteluita, jotka pelataan ennen pääottelua. Erityishuomio kohdistuu Turkuun FC Interin ja FC Hakan otteluun sekä Ilveksen ja KuPS:n väliseen kärkiotteluun.

- Inter-Haka on monessa mielessä pirun kiinnostava ottelu. En tiedä mikä Interissä on meininki, mutta olihan Juuso Hämäläisen haastattelu ja purkautuminen edellispelin jälkeen hurjaa kuunneltavaa. Se peilaisi sitä, että joukkue on tosi pahasti lukossa. Mitä Interissä tehdään, jos tulokset eivät pikaisesti käänny?

- Sitten on tietenkin Ilveksen ja KuPS:n välinen kärkiottelu omana herkkupalanaan. Taas on niin paljon mielenkiintoisia pelejä, että on ihan pää pyörällä mistä keskustella, Karhu heittää.

Koulujen päättymisen kunniaksi myös studiossa jaetaan kevättodistuksia joukkueille.

- Annamme joukkueille omat kevättodistuksemme ja niistä sitten näkee miten joukkueilla on mennyt.

AC Oulu - HJK Raatin stadionilla perjantaina 31.5. kello 20.00. Ruudun studio-osuus alkaa kello 19.15. Karhun lisäksi studiossa nähdään asiantuntijoina Mika Hilander ja Mehmet Hetemaj.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia