AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2024

Korkeakunnas palasi voitokkaana – ”Erittäin ylpeä poikien sitoutumisesta”

Korkeakunnas palasi voitokkaana – ”Erittäin ylpeä poikien sitoutumisesta”

HJK oli niukasti Gnistania vahvempi. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Toni Korkeakunnas palasi HJK:n päävalmentajaksi voittoisasti, kun HJK palasi voittojen tielle kaatamalla Gnistanin 1-0. Korkeakunnas oli tyytyväinen joukkueensa reagointiin valmentajanvaihdoksen jälkeen.

Korkeakunnas otti joukkueen hallintaansa vasta tiistaina, mutta muutosten merkkejä oli jo nähtävissä.

– Aina voi sanoa, että muutos tuo paljon uutta energiaa. On siinä kuitenkin muitakin puolia, esimerkiksi yhden päivän pre-season. Olen erittäin ylpeä poikien sitoutumisesta. Puhutaan siitä, että olemme oletettavasti monessa pelissä niin sanotusti parempi joukkue tai meillä on paremmat pelaajat tai muuta. Haluaisin kuitenkin, että me olisimme se joukkue, joka tekee vastustajaa enemmän töitä tai vähintäänkin yhtä paljon, Korkeakunnas kommentoi HJK:n verkkosivujen mukaan.

– Odotettiin, että tulee haastava ottelu. Gnistan on suoraviivainen, aggressiivinen ja peli oli paljon muutenkin poikki. Se vei pelin rytmiä, vaikka ei meillä mitään rytmiä vielä olekaan. Olen todella tyytyväinen ensimmäisellä puoliajalla siihen, miten näkyi hetkittäin sellaisia murtautumisia keskustan kautta, mitä halutaankin. Mutta kyllä meillä jäi myös vielä paljon piippuun murtautumisvaiheessa, kertasi Korkeakunnas.

Korkeakunnas nosti ottelun jälkeen esiin myös Veikkausliigadebyyttinsä tehneen Michael Boamahin sekä loukkaantuneen Kevin Kouassivi-Benissanin korvannut Johannes Yli-Kokko.

– En edes tajunnut kuin vasta tänään, että se oli "Maikin" ensimmäinen (liiga)peli. Hän on ollut tässä kuitenkin mukana jo useamman vuoden. Tiedettiin, että vastustaja tulee suoraviivaisesti selustaan. Maikki on nopea ja tosi hyvä kamppailemaan sekä todella fyysinen kaveri ja täyspäinen tyyppi. En odottanutkaan vähempää. Varotoimena otettiin vaihtoon, kun alkoi jalka hieman kramppaamaan.

– Yli-Kokko on sellainen sveitsiläinen linkkuveitsi. Erittäin älykäs, taitava ja kompakti pelaaja. YK on minulle tuttu kaveri parin vuoden takaa ja loistava niin ihmisenä kuin jalkapalloilijanakin. Oli häneltä todella tasapainoinen ja hyvä esitys. Tänä vuonna ei ole vielä paljoa saanut vastuuta, mutta luulen tämän jälkeen saavan, Korkeakunnas kehaisi.

HJK:n pelit jatkuvat lauantaina, kun se kohtaa huippuvireisen Ilveksen.

– Meidän tämän viikon teema on selviytyminen ja kuusi pistettä. Vielä ei ole ehditty pidemmälle tehtyjä suunnitelmia tekemään. Päivä kerrallaan tässä mennään, ja yksi harjoitus on vasta alla. Tämän viikon tavoitteesta on nyt puolet saavutettu, Korkeakunnas totesi.

Lisää uutisia