AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2024

HJK:lle Stadin herruus (HJK-Gnistan 1-0)

HJK:lle Stadin herruus (HJK-Gnistan 1-0)

HJK puristi voiton paikallisottelusta. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Loppuunmyydyllä Bolt Arenalla nähtiin historian ensimmäinen HJK:n ja Gnistanin välinen paikalliskamppailu pääsarjatasolla. HJK taisteli itsensä takaisin voittojen tielle 1–0-lukemin.

Ensimmäinen puoliaika eteni pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, vaikka kumpikaan ei maalipaikoilla juhlinut. Heti ensimmäisellä minuutilla Lucas Lingman oli lähellä vapauttaa kärjessä aloittaneen Anthony Olusanyan läpiajoon. Viisi minuuttia myöhemmin vierailla oli jakson paras paikka. Gnistanille neljä maalia tällä liigakaudella iskenyt Joakim Latonen oli viedä oulunkyläläiset johtoon. Viidennen ottelun putkeen HJK alakerrassa aloittanut Diogo Tomas oli kuitenkin maaliviivalla putsaamassa puskun pois maaliviivalta.

Hetkeä myöhemmin Lingman vei Klubin johtoon. Kevin Kouassivi-Benissan voitti boksissa pääpallon Lingmanille, joka pääsi kokeilemaan vasurillaan. Hidas, mutta sitäkin tarkempi laukaus yllätti etutolpan kautta vieraiden maalilla Jiri Kosken. Maali oli Lingmanille kauden toinen.

Toinen jakso ei täydelle Bolt Arenalle montaa maalipaikkaa tarjoillut. Jakson ainoa laukaus maalia kohti kirjattiin vasta lisäajalla, kun vaihdosta kentälle tulleet Luke Plange ja David Ezeh olivat tuplata HJK:n johdon.

Varsinkin toinen puolikas oli tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. HJK puolusti tiiviisti läpi ottelun ja 76. minuutilla David Agbon ulosajo vei Gnistanin terävimmän iskukyvyn loppukiristä. Jesse Östille kirjattiin kauden kolmas nollapeli, vaikka torjuntatöihin hän ei joutunutkaan.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia