AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2024

FC Hakan ​Jussi Peltonen -tukirahasto auttanut jo kymmenien lasten jalkapalloharrastusta

FC Hakan ​Jussi Peltonen -tukirahasto auttanut jo kymmenien lasten jalkapalloharrastusta

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

FC Haka perusti vuonna 2022 Jussi Peltonen -rahaston tukemaan vähävaraisten lasten jalkapalloharrastusta. Tukirahasto on ehtinyt lyhyen olemassa olonsa aikana auttaa jo kymmenien lasten jalkapalloharrastusta.

Jussi Peltonen -tukirahasto sai alkunsa elokuussa 2022, kun FC Hakan kotiottelun isäntänä toiminut K-Auto Volkswagen lahjoitti jokaisesta katsojasta euron rahaston pohjakassaan. Luopioisten Säästöpankin säätiö on toiminut myös merkittävänä tukijana ja tukea on saatu myös Suomen Palloliitolta ja yksityisiltä ihmisiltä.

- Tukirahasto kerää varoja tyttö- ja poikajunioreille, joilla ei välttämättä ole muuten taloudellisia edellytyksiä jatkaa harrastusta, Jussi Peltonen –tukirahastosta vastaavan FC Haka ry.:n ja tukirahaston johtokunnan puheenjohtaja Olli Nummelin avaa rahaston tarkoitusta.

Rahastosta maksetaan muun muassa kausi-, turnaus- ja välinemaksuja.

Tukirahastolta on vuodessa kaksi hakuaikaa: elokuun loppuun mennessä ja joulukuun loppuun mennessä. Yhteensä tukea on annettu yli 50 kertaa muutamalle kymmenelle juniorille. Jotkut lapsista ovat saaneet tukea kaikkina kolmena kertana. Rahallisesti tukea on annettu yhteensä noin 13 000 euroa.

- Saamani palaute on ollut positiivista ja sen perusteella avustus on mahdollistanut lasten jalkapalloharrastuksen jatkamisen. Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä sen suhteen, että pystymme jatkamaan toimintaa myös tulevaisuudessa, mutta luonnollisesti lisätukijat ovat enemmän kuin tervetulleita. Sen on huomannut, että tälle on tilausta, Nummelin toteaa.

FC Haka Juniorit ry.:n seurakoordinaattori Jussi Saarisen mukaan vastaavanlaista rahastoa suunniteltiin jo aiemmin, mutta silloin se jäi toteutumatta.

- Tämä nykyinen malli on tosi hyvä ja tässä on riippumaton taho, joka päättää tuista. Rahasto on ollut todella tärkeä ja vaikuttanut merkittävästi tuen saaneiden lasten harrastusmahdollisuuksiin, Saarinen kertoo.

- Ollilla on ollut iso rooli tässä ja hän on tehnyt hienoa työtä, Saarinen kiittelee vielä puheenjohtajaa.

Jussi Peltonen –tukirahastosta vastaa FC Haka ry. ja tuista päättää itsenäinen johtokunta johon kuuluvat Nummelinin lisäksi Valkeakosken kaupungin edustaja sekä kaksi edustajaa FC Haka Juniorit ry.:stä. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja myönnetyt tuet ohjataan suoraan joukkueille, jotka kuittaavat tuella pelaajien maksuja pois.

Rahastoon varojen lahjoittaminen: Jussi Peltonen –rahastoon voi koska vain lahjoittaa sopivaksi katsomansa summan (Osuuspankin) tilille FI36 5494 0920 0193 06 / Football Club Haka ry ja merkitsemällä viestikenttään "Tukirahasto/lahjoittajan nimi".

Lähde: FC Hakan tiedote
Lisää uutisia